Doların 27 TL üstündeki yükselişi sürüyor! Gözler Ortadoğu'da

Ekonomi haberleri
Doların 27 TL üstündeki yükselişi sürüyor! Gözler Ortadoğu'da

TCMB'nin 24 Eylül'de politika faizini bir kez daha artırmasının ardından başlayan yükseliş sürüyor. Kur bugün 27,72 TL'den başladı. Euro ise 29,3138 TL'den başladı. Bugün gözler sanayi üretimi rakamlarında olacak. Öte yandan ortadoğudaki gelişmeler de piyasanın takibinde olacak.

TCMB'nin 24 Eylül'de politika faizini bir kez daha artırmasının ardından başlayan yükseliş sürüyor. Kur bugün 27,72 TL'den başladı. Euro ise 29,3138 TL'den başladı.

Ortadoğu'daki gelişmelerin piyasalara etkisi izlenmeye devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmayan emeklilere tek seferlik 5 bin TL ikramiye ödeneceğini açıkladı. Ödemenin bütçeye maliyeti 61 milyar lira olarak açıklandı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz hafta Londra'da yatırımcılarla buluştu. TCMB'nin artan uluslararası rezervlere ilişkin değerlendirmede de bulunan Bakan Şimşek "29 Eylül'de brüt döviz rezervleri haftalık 3,3 milyar dolar gerileyerek 122,2 milyar dolar oldu. Bu gelişmede altın fiyatlarıyla swap işlemlerinin etkili olduğu görülüyor. Söz konusu dönemde yurt içi swap stoku 2,2 milyar dolar azalırken, altın fiyatındaki gerilemenin etkisi ise 1,1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Ülkemize ilave dış kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Bu çerçevede Londra'da çok verimli toplantılar yaptık."

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün saat 11:00'da bir televizyon kanalında soruları yanıtlayacak. 

 Bugün sanayi üretim rakamları takip edilecek. 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro Döviz mevduatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan