Dolarda son durum

Ekonomi haberleri
Dolarda son durum

Dolar kuru Fed öncesi 18.60'ın üstünde işlem görüyor. Euro ise 18.43 TL'den işlem görüyor. Bugün gözler Fed'in faiz kararı öncesindeki son önemli veri olan imalat verileri açıklanacak. Veri hem ABD, hem de Türkiye'de açıklanacak.

Dolar kuru Fed öncesi 18.60'ın üstünde işlem görüyor. Euro ise 18.43 TL'den işlem görüyor. Bugün gözler Fed'in faiz kararı öncesindeki son önemli veri olan imalat verileri açıklanacak.

Türkiye'nin imalat verisi saat 10:00'da, ABD'nin ki ise TSİ ile 16:45'te açıklanacak. 

TCMB, 2 hafta önce politika faizini 150 baz puan indirdikten sonra dolarizasyona karşı BDDK'dan da bir adım geldi. Buna göre, Kredi kullanabilecek şirketler için daha önce 15 milyon TL olan yabancı para pozisyonu sınırı 10 milyon TL’ye indirildi. BDDK, paranın dövize değil. Üretime gitmesini istiyor. Karar bugünden itibaren geçerli olacak. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün katıldığı Finansın Geleceği konferansında "Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemi finansal istikrara katkı sağlıyor. Krizler her alanda ortaya çıkar ama biter." açıklamasında bulundu. 

Kararın piyasaya etkisi dikkatle izlenecek. Öte yandan ABD ekonomisinin işlediğine dair veriler ve Fed'in 0.75 baz puan beklenen faiz artışı Türk lirası üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. 

Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi Fed öncesi yüzde 0.20 düşüşle 111.162 seviyelerinde seyrediyor. 

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz Merkez Bankası