Altın fiyatları yeni aya nasıl başladı?

Ekonomi haberleri

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta ABD ekonomisinin teknik resesyona girdiğini gösteren büyüme rakamlarının ardından Fed'in faiz artırımı ve politikalarını yumuşatacağı beklentilerinden destek bularak yükselişini sürdürüyor. Gram altın haftaya 1.016 TL seviyesinden başladı.

ABD ekonomisinin teknik resesyona girdiğini gösteren büyüme rakamlarının ardından Fed'in faiz artırımı ve politikalarını yumuşatacağı beklentilerinden destek bulan altın fiyatları yükselişini sürdürüyor.

Gram altın haftaya 1.016 TL seviyesinden başladı. Gram altın son bir haftada yüzde 3,14 yükseliş sergiledi. Çeyrek altın yüzde 0,30 yükselişle 1.675 TL'den haftaya başlarken, Cumhuriyet altını 6.683 TL'den işlem gördü. Yarım altın ise 3.353 TL'den alıcı buluyor. 

ONS altın ise daralma gösteren ABD ekonomisinin büyüme verisinin ardından gerileyen ABD 10 yıllık tahviller ve Fed'in bu gelişmelerle adımlarını yavaşlatacağı beklentilerden destek bularak yeni haftaya 1.775 dolardan başladı. ONS altın son bir haftada yüzde 2,36 yükseliş sergiledi.

Altın yatırımcıları içerde çarşamba günü açıklanacak enflasyona odaklandı. 

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz