Zelenski paylaştı: Vinnitsya’da roket saldırısı! Çok sayıda ölü var

Ukrayna Acil Durumlar Servisi, ülkenin güneybatısındaki Vinnitsya’ya yönelik düzenlenen roket saldırısında 12 kişi hayatını kaybettiğini, 25 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada, saat 12.15 itibarıyla 12 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Acil Durumlar Servisi, kent merkezinde bulunan dokuz katlı Yuvileyny Binasının yakınında bir park yerinin vurulduğunu duyurdu.

ZELENSKİ: KATİL BİR ÜLKE

Zelenski, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, “Vinnitsya şehir merkezine roketli saldırı düzenlendi. Aralarında küçük bir çocuk da bulunan yaralılar ve ölüler var. Rusya her gün sivil nüfusu yok ediyor, Ukraynalı çocukları öldürüyor, roketleri sivillere yöneltiyor. Askeri anlamda hiçbir şeyin bulunmadığı bir yerde. Bu açık bir terör eylemi değilse nedir? Katil bir ülke, terörist bir ülke” ifadelerini kullandı.

Zelenski’nin paylaştığı görüntüde, patlamanın meydana geldiği bölgeden siyah dumanların yükseldiği, itfaiye ekiplerinin çıkan yangına müdahale ettiği görüldü.

 

 

Kaynak: DHA

ukrayna saldırı Vinnitsya