Zelenski bu kez 'hologram' olarak seslendi: İmparatorluğu yeneceğiz

Volodimir Zelenski Ukrayna
Zelenski bu kez 'hologram' olarak seslendi: İmparatorluğu yeneceğiz

Dünyanın dört bir yanındaki etkinliklere çevrimiçi katılarak destek isteyen Ukrayna lideri Volodimir Zelenski ilk kez hologram yöntemiyle konuşma yaptı. Rusya savaşından galip çıkma sözü veren Zelenski, dijital devrim için de çağrıda bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları nedeniyle dünyanın dört bir yanındaki etkinliklere ve toplantılara çevrimiçi katılarak konuşmalar yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ilk kez hologram yöntemiyle seslendi. 

New York Times'ın haberine göre, Paris, Amsterdam, Stockholm, Dublin ve Londra dahil olmak üzere Avrupa'daki kentlerde aynı anda gerçekleşen dijital festivallere hologram görüntüsüyle katılan Zelenski, "Süper fırsatlar çağında yaşıyoruz" dedi. 

Hologramda da haki renk kıyafetleriyle görülen Zelenski, konuşmasında kurgusal evren Star Wars'a (Yıldız Savaşları) da gönderme yaparak "İmparatorluğu yeneceğiz" dedi.

Konuşmasında, büyük teknoloji şirketlerine Rusya'daki faaliyetlerine son verme çağrısı yapan Zelenski, Rusya'nın siber saldırılarına karşı gönüllü hacker grubu oluşturulabileceğini belirtti.

Ukrayna lideri, "Dünyadaki başka hiçbir ülke size devlet düzeyinde en ileri teknolojileri kullanma şansı vermeyecek. Bu bir deney, dijital bir devrim ve mevcut sistemin modernizasyonu, hepsi aynı anda" diye konuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

Volodimir Zelenski Rusya