YouTube yıldızı olacağını zannetti, cinayetle yargılandı!

YouTube yıldızı olacağını zannetti, cinayetle yargılandı!

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam, 13 Şubat 2017'de Kuala Lumpur'daki havalimanında uğradığı saldırıda hayatını kaybetmişti. Cinayetten sorumlu tutulan Siti Ayşe, YouTube yıldızı olacağını sandığını söyledi

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam, 13 Şubat 2017'de Kuala Lumpur'daki havalimanında uğradığı saldırıda hayatını kaybetmişti. Suikastta VX sinir gazı kullanıldığı iddia edilmişti.

Olayın ardından havalimanı güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerden yola çıkılarak Endonezyalı Siti Ayşe ve Vietnamlı Doan Thi Huong gözaltına alınmıştı. 

Siti Ayşe, savunmasında "kamera şakası" karşılığında kendisine ödeme yapıldığını ileri sürmüş, Japon veya Koreli olduğunu düşündüğü kişilerin, kendisinden bebek yağına benzer maddeyle televizyon programı için şaka yapmasını istediğini söylemişti. 

Kim suikastıyla bağlantısı olduğundan şüphelenilen 4 Kuzey Koreli ise Malezya'dan kaçmıştı.

"YOUTUBE YILDIZI OLACAĞIMI SANDIM"

Hakkındaki suçlamalar mart ayında düşürülen Malezya'da 2 senedir süren Kim Jong Nam suikastı davası kapsamında yargılanan Endonezyalı sanık Siti Ayşe, verdiği röportajda açıklamalarda bulundu. Asıl mesleği masöz olan, her müşteriden 7 dolar kazandığını, biraz daha fazla para kazanmak için YouTube'a komik videolar çektiklerini anlatan Siti Ayşe, insanların yüzüne bebek yağı döktüklerini söylerken, Kuzey Kore liderinin abisinin yüzüne sinir gazı sıktığından habersiz olduğunu, neden bu tarz videolar çektiklerini sorduğunda ise 'Japonların sevdiğinin' söylendiğini ifade etti.

Havalimanında çekilecek bu 'video' için ise 145 dolar ödeneceğini ve bunun kendisi için büyük bir para olduğunu kabul ederek işi yaptığını söyledi. 

"Bana yıldız olacağımı söylediler. Onlara bu kadar kolay inandığım için çok aptalım James beni Amerika'ya götüreceğini söyledi. Çok heyecanlandım. Bütün hayatımın değişeceğini, eski yaşantımı geride bırakacağımı düşündüm" dedi.

 

Kuzey Kore Kim Jong-Un Kuala Lumpur youtube