Yolsuzluk sorusu Bolsonaro'yu çıldırttı: Senin yüzünü dağıtmak istiyorum!

Yolsuzluk sorusu Bolsonaro'yu çıldırttı: Senin yüzünü dağıtmak istiyorum!

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, dün düzenlediği basın toplantısında kendisine yolsuzluk ile ilgili soru soran bir gazeteciye, "Senin yüzünü dağıtmak istiyorum" dedi.

Dün düzenlediği basın toplantısında Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'ya eşinin banka hesabına Rio de Janeiro suç dünyasıyla bağlantıları olan eski bir polisin para aktardığı iddiaları hakkında soru soran bir gazetecinin aldığı yanıt herkesi şaşırttı. 

Bolsonaro, kendisine soru soran O Globo muhabirine, "Aslında yapmak istediğim senin suratını dağıtmak, oldu mu?" dedi.

Brezilya basınının iddialarına göre 2011 ile 2017 arasında Brezilya First Lady'sinin hesabına en az 89 bin Brezilya reali para aktarıldı.

Paranın Bolsonaro'nun dostu olduğu bilinen ve geçen günlerde yozlaşma soruşturması kapsamında tutuklanan eski polis memuru Fabrício Queiroz tarafından gönderildi iddia edildi.

Brasilia'daki Katolik Katedrali önünde konuşan Bolsonaro, açıklamalarının devamında gazeteciyi pislik olarak nitelendirdi. Muhalefet ve basın meslek örgütleri Bolsonaro'nun sözlerine tepki gösterdi.

Mart ayında da koronavirüs testinin pozitif çıkmadığı konusunda kamuoyunu ikna etmekte zorlanan ve her fırsatta salgını hafife alan Bolsonaro, gazetecileri pas geçmeyerek gazetecileri kast edip "Bu insanlar yanıldığımı ve evde kalmam gerektiğini söylüyorlar. O zaman burada ne halt yiyorlar" şeklinde tepki gösterdi. 

2 SAATTE 34 KERE KÜFÜR ETTİ

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun Nisan ayında katıldığı bir kabine toplantısında yaptığı konuşmadan 34 defa küfür ettiği görüntüler ortaya çıkmış, The Guardian'da yer alan habere göre, Bolsonaro'nun 22 Nisan'da katıldığı kabine toplantısında yaptığı küfürlü açıklamalara ait video cuma günü bir anayasa mahkemesi kararının ardından basına sızarak videoda Bolsonaro'nun "Bu p*çler bizim özgürlüğümüzün peşinde, bu nedenle insanların silahlanmasını istiyorum" dediği duyulmuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

Brezilya Jair Bolsonaro haberler gazeteci yolsuzluk