Yeni Zelanda'da 102 gün sonra koronavirüs vakası

Yeni Zelanda'da 102 gün sonra koronavirüs vakası

1 Mayıs'tan bu yana ülkede yapılan testlerde 100 gündür toplum içinde Kovid-19 vakası kaydedilmediği bildirilen Yeni Zelanda'da 102 günün ardından koronavirüs (Covid-19) vakası görüldü

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, 102 gün sonra ilk kez 4 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiğini duyurdu. Ülke nüfusunun en kalabalık şehri olan Auckland’da bugünden itibaren 3 gün geçerli olmak üzere '3. seviye' kısıtlamalarının uygulanacağı duyuruldu. Yeni Zelanda Halk Sağlığı Direktörü Dr. Ashley Bloomfield, 4 vakanın hepsinin aynı ailenin üyeleri olduğunu ve hiçbirinin Yeni Zelanda dışına seyahat etmediğini belirtti.

ÖNLEMLER 3'ÜNCÜ SEVİYEYE ÇIKARILACAK

Başbakan Ardern, "Tedbirli yaklaşımımız doğrultusunda, Auckland sakinlerinden bizimle birlikte hızlı harekete geçmelerini istiyoruz. Yarın öğlen 12:00’dan itibaren Auckland’da kısıtlamaları 3.seviyeye çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı. Ardern, bunun sağlık görevlilerine acil temas takibi yapmaları ve durumu değerlendirmeleri için zaman vereceğini de sözlerine ekledi.

OKULLARDA EĞİTİME 3 GÜNLÜK ARA

Yeni kısıtlamalar restoranlar ve gerekli olmayan mağazalar da dahil olmak üzere işletmelerin kapanması gerektiği anlamına geliyor. İnsanların market alışverişi gibi sadece temel ihtiyaçlarını karşılamak için evlerinden çıkmasına izin verilecek. Okullarda da 3 gün geçerli olmak üzere eğitime ara verileceği ifade edildi.

100 GÜNDÜR ÜLKE İÇİ VAKA GÖRÜLMEDİ

GEÇTİĞİMİZ GÜN HİÇ YENİ VAKA OLMADIĞI AÇIKLANMIŞTI

Yeni Zelanda Halk Sağlığı Direktörü Dr. Ashley Bloomfield, son 4 gündür yaklaşık 16 bin kişiye yapılan testlerde Kovid-19 vakasına rastlanılmadığını açıklamış, toplum içinde 100 gündür Kovid-19’un görülmemesine karşın tedbirin elden bırakılmayacağını söyleyen Dr. Bloomfield, "Virüsün daha önce kontrol altında olduğu yerlerde, denizaşırı ülkelerde, yeniden ortaya çıkıp ne kadar hızlı yayılabileceğini gördük. Yeni Zelanda'da gelecekte olabilecek vakaları hızla ortadan kaldırmak için hazırlıklı olmamız gerekiyor." sözlerini kaydetmişti.

SADECE 22 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İlk vakanın kaydedildiği 28 Şubat'tan itibaren ülke genelinde gerçekleştirilen 494 bin 481 testin sonuçlarına göre, Kovid-19 tanısı konulan toplam 1569 kişiden, 1524’ü sağlığına kavuşurken 22 Yeni Zelandalı hayatını kaybetti.

Resmi verilere göre ülkedeki toplam 23 aktif vakanın tamamını yurt dışından ülkeye dönenler oluşturuyor. Hastanelerde Kovid-19’lu hastanın bulunmadığı ülkede, tüm aktif vakalar otellerde karantinada altında tutuluyor.

 Son verilere göre 5 milyon 11 bin nüfuslu ülkedeki toplum içinde en son Kovid-19 vakası, 100 gün önce 1 Mayıs’ta kaydedilmişti. 

Kaynak: Haber Global TV

Yeni Zelanda Jacinda Ardern koronavirüs vaka sayısı salgın Haber Global