Yeni Zelanda Başbakanı Ardern mikrofon açıkken küfretti, özür dilemek zorunda kaldı

Dünya haberleri

Jacinda Ardern, mikrofonun açık olduğunu unutup rakip parti liderine "O çok kibirli bir dallama" dedikten sonra özür diledi.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'in, parlamento görüşmelerinde mikrofonunu açık unutunca başka bir siyasetçiye hakaret ettiği duyuldu. Beş yıldır başbakanlık görevini yürüten Ardern'in küfürlü ifadeleri, muhalefetteki ACT Partisi lideri David Seymour'un parlamentoda hükümetin siciliyle ilgili sorular sormasının ardından geldi.

AA'nın aktardığına göre, yardımcısı Grant Robertson'un yanına oturduktan sonra Seymour'a hitaben "O çok kibirli bir dallama" ifadelerini kullanan Ardern'in sözleri Parlamento TV'de duyuldu. Söz konusu ifadeler, Meclis Başkanı Adrian Rurawhe'nin konuşma yaptığı esnada Ardern'in önündeki masa mikrofonuna yansıdı.

Ardern'in ofisinden yapılan açıklamada, söz konusu ifadeler için Seymour'dan özür dilendi. Seymour ise ifadeler karşısında 'şoke olduğunu' belirterek, "Jacinda'yı şahsen 11 yıldır tanıyorum, (ifadeler) karakterine çok aykırı" dedi. Ardern'in siyasi becerilerine hayran olduğunu söyleyen Seymour, Ardern'e özür dilediği için teşekkür ederek "Mutlu Noeller" diledi.

 



Kaynak: AA

Jacinda Ardern küfür