Yeni Zelanda Başbakanı Ardern canlı yayında depreme yakalandı

25 Mart-27 Nisan tarihlerinde uygulamaya konulan olağanüstü hal ve zorunlu haller dışında sokağa çıkma yasağıyla virüsün kontrol altına alınması sağlanan Yeni Zelanda'da Başbakan Ardern, bu sabah katıldığı canlı yayın sırasında depreme yakalandı.

Krizlere karşı sakinliğinden hiç taviz vermeyen ve koronavirüsle mücadelede de dünya gündemine oturan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, bu sabah katıldığı bir canlı yayın sırasında depreme yakalanarak gündem oldu.

Geonet'e göre, Wellington ve yakındaki bölgeler, başkente yakın bir şehir olan Levin'deki 5.8 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Yeni Zelanda Başbakanı Ardern de o sıralarda parlamento binasında canlı yayında bir röportaj veriyordu.

Deprem sırasında soğukkanlılığını koruyan Ardern, sunucu Ryan Bridge'ye, "Burada küçük bir deprem yaşıyoruz" diyerek, çevresini kontrol etmeye başladı. Burada oldukça sarsıntı var" diye konuştu.

Sarsıntı sırasında sakinliğini koruyan, depremin bitmesinin ardından yayına devam eden başbakan gündem oldu. "Ben iyiyim" diyerek yayına devam edebileceğini belirten Ardern, "Herhangi asılı bir lambanın altında değilim" diye ekledi.

Ardern daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, oda sallanmaya başladığında aklına ilk gelen şeyin "Yok artık!" cümlesi olduğunu söyledi.

15 saniye süren deprem, binlerce Yeni Zelandalı tarafından hissedilirken, Maliye Bakanı Grant Robertson, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada depremle ilgili "Şu an ihtiyacımız olan şey değil" dedi.

HAFTADA 4 GÜN ÇALIŞMA ÖNERİSİ

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, turizmi canladırmak için haftada 4 gün çalışma sisteminin değerlendirilmesi önerisinde bulundu.

Ardern, Facebook Live uygulamasında paylaştığı videoda, Yeni Zelanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uygulanan ve geçen hafta gevşetilen sokağa çıkma yasağı sırasında insanların evden çalışma ve esneklik konusunda çok şey öğrendiğini söyledi.

Sınırları kapalı olan Yeni Zelanda'da turizm gelirlerinin yüzde 60'lık bölümünün iç turizmden elde edildiğini hatırlatan Ardern, daha esnek çalışma düzeninin, vatandaşların ülkelerinde daha fazla seyahat etmelerine olanak tanıyabileceğini ifade etti. 

Yeni Zelanda Başbakanı, tüm ülkede turizme katkı sağlayacağından işverenleri, haftada 4 gün çalışmayı düşünmeleri konusunda teşvik edeceğini kaydetti.

Yeni Zelanda Jacinda Ardern koronavirüs deprem haberler Haber Global son dakika haber