Yeni Melania Trump'a 'Bizim garsonun aynısı' yorumu

Yeni Melania Trump'a 'Bizim garsonun aynısı' yorumu

ABD Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump'ın Slovenya'da doğduğu kasaba olan Sevnica yakınlarına dev boyutlarda ahşap bir heykeli dikilmiş, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'nde heykel ateşe verilmişti, heykelin yerine bronzu dikildi

Amerikalıların Bağımsızlık Günü'nü kutladığı 4 Temmuz gecesi, First Lady Melania Trump'ın doğduğu kasaba Slovenya'da gerçek boyutlarda dikilen ahşap heykeli ateşe verildi. 

ABD'li sanatçı Brad Downey tarafından düzenlenen Ta Eho (Eko) isimli serginin parçası olan heykel, yerel bir zanaatkar ve heykeltıraş Ales Zupevc tarafından elektrikli testere kullanarak yapılmıştı. Polisin olayı bildirdiği Downey, "Neden yapıldığını bilmek istiyorum" derken, Melania Trump'ın ofisinden olaya ilişkin açıklama gelmedi. Tanınmaz hale gelen eser, yanmasının ardından kaldırıldı.

Yeni Melania Trump'a 'Bizim garsonun aynısı' yorumu - Resim : 1

BRONZ BİR HEYKEL DİKİLDİ, "BİZİM GARSONUN AYNISI"

Yeni heykel, orijinali gibi Berlin'de yaşayan Amerikalı sanatçı Brad Downey ve Melanie Trump'la aynı hastanede doğan boru döşeme ustası ve marangoz Ales Maxi Zupevc'in işbirliğiyle yapıldı.

Brad Downey, kaide olarak aynı kütüğe oturtulan heykele zarar vermenin artık daha zor olduğunu söyledi ve önceki heykelin Donald Trump'ın politikalarına tepki olarak yakıldığına inandığını belirtti.

Downey'nin çektiği bir belgeselde heykeli nasıl yaptığını anlatan Zupevc, "Taşlama makinesini fişe takıp işe koyuldum. Çalıştım, hatalar yaptım. Saçını, gözlerini bitirdim. Kardeşimi çağırdım. 'Bizim garsonun aynısı' deyince 'Tamam oldu' dedim." açıklamasında bulundu. 

Melania Trump, ABD'ye göç etmeden önce garsonluk yapmıştı.

Daha önceki ahşap heykel sosyal medyada alay konusu olmuş, "Melanie Trump dışında her şeye benzediği" öne sürülmüştü. Heykeli Şirinler'deki cücelere, kargalara ve Meryem Ana'ya benzetenler olmuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Melania Trump heykel Sevnica Brad Downey