Yeni başbakan kendisine hükümette 17 görev verdi

Yeni başbakan kendisine hükümette 17 görev verdi

Büyük Okyanus'un güneyindeki Cook Adaları'nın yeni başbakanı Mark Brown, kendisine hükümette 17 görev verdi. Bu kararın, Brown'un diğer bakanlara güven duymadığının göstergesi olduğu eleştirisi yapıldı

The Guardian'ın haberine göre, 1 Ekim'de başbakan seçilen Mark Brown, başbakanlığın yanı sıra dışişleri, maliye, göç politikaları, enerji ve yenilenebilir kaynaklar, telekomünikasyon bakanlığı görevlerini de üstlenecek. Bunlarla birlikte ülkenin deniz kaynakları, doğal kaynakları, emeklilik, ülkenin dış adaları ve emniyet teşkilatından da sorumlu olacak.

Muhalefet lideri Tina Browne, verdiği bir röportajda yeni başbakanın bu kadar çok görev almasının kabinedeki diğer bakanlara güvenmediğinin göstergesi olduğunu söyledi. 

Browne, "Yeni başbakan, kabinesindekilerin potansiyeli ile heyecanlandığını, ardından herkesi şaşkına çevirerek 17 makama birden kendisini atayarak kabinedeki arkadaşlarının potansiyeline ne kadar güvendiğinin büyük bir işareti" dedi. 

Başbakan Brown'un bazı sorumluluklarını önümüzdeki aylarda devretmesi bekleniyor. 

Cook Adaları, Yeni Zelanda'nın bir parçası olsa da, kendi kendini yöneten birleşik bir eyalet olmasıyla beraber, Savunma ve Dışişleri konusunda Yeni Zelanda'ya bağlı, ancak iç işlerinin tümünden sorumludur. 

2010’dan beri ülkeyi yöneten eski başbakan Henry Puna’nın istifasından sonra bu ay göreve gelen Brown, aralık ayında Yeni Zelanda ile ülkesi arasından ‘karantina uygulaması yapılmadan’ seyahatleri başlatacağını duyurmuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Cook Adaları Büyük Okyanus Yeni Zelanda