Yelkenliyle okyanusu geçmeye çalışan çiftin cesetleri karaya vurdu!

Ajans Bizim
Kanada
Yelkenliyle okyanusu geçmeye çalışan çiftin cesetleri karaya vurdu!

Atlantik Okyanusu'nu küçük yelkenliyle geçmeye çalışan bir çift ölü bulundu.

İngiltere'den Sarah Packwood ve Kanadalı kocası Brett Clibbery'nin cesetleri Kanada’nın Nova Scotia'daki bir plajda teknenin içinde karaya vurdu.

Çift en son altı hafta önce Theros adlı 12.8 metrelik çevre dostu bir yatla Kanada'dan ayrılırken görülmüştü.

Çift, Facebook sayfaları üzerinden yaptıkları son paylaşımda, “rüzgar ve güneşten güç alarak” Atlantik'in ortasındaki Portekiz takımadaları olan Azor Adaları'na gittiklerini söylüyordu. 

Yakınlarının kendileriyle bağlantı kuramaması üzerine uçak da dahil olmak üzere arama çalışmaları başlatılmıştı.

Clibbery'nin oğlu James çiftin ölümünü Facebook üzerinden duyurdu. James, “Hâlâ bir soruşturma ve DNA testi var, ancak tüm bu haberlere rağmen umutlu olmak zor” dedi.

Kanada Polisi  olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Olayla ilgili teorilerden biri, küçük tekneye çok daha büyük bir geminin çarptığı yönünde.

British Columbia'nın güneyindeki Gulf Adaları'nda bulunan Salt Spring Adası'nda yaşayan çift maceralarını Facebook ve YouTube üzerinden yayınlıyordu.

Serüven dolu on yıl

Serüvenci çift, kısa bir süre önce 'The Green Odyssey' adını verdikleri bir yolculukla elektrikli bir araçla Kanada'yı boydan boya geçmişlerdi.

10 Haziran'da yayınladıkları bir videoda “yeni macera” programa kapsamında Salt Spring Adası’ndaki evlerinden Nova Scotia'daki Dartmouth Yacht Club'a doğru yola çıktıklarını belirttiler.

Packwood, “Her şey yolunda giderse ve hava izin verirse kaptan ve ben önümüzdeki bir ya da iki gün içinde okyanus geçişi için yelken açmayı planlıyoruz” dedi.

Paylaştıkları son video 12 Haziran'da Halifax'tan ayrılırken çekilmişti. Teknede çekilen videoda Clibbery, “ufukta Halifax'tan çıkan büyük bir gemi görebildiklerini, bu yüzden yoldan çekildiklerini” söylüyor. 

Çift, 2015 yılında Londra'da bir otobüs durağında tanıştıklarını ve “o zamandan beri seyahat ettiklerini ve maceraları birlikte yarattıklarını” söylüyor.

Deneyimli denizciler olan çift aynı zamanda İspanya'da Camino de Santiago yürüyüşünü de tamamlamış. Kanada'da yatlarında evlenmişler ve 2017'de Stonehenge'de bir El Düğümü töreni düzenlemişlerdi.