Yayına katılmayı reddeden Boris Johnson'ın yerine buzdan heykel!

İngiltere'de canlı yayında parti liderlerinin seçim öncesi yaptığı iklim değişikliği tartışmasına katılmayı reddeden Başbakan Boris Johnson ve Brexit Partisi liderinin yerlerine, üzerinde parti amblemleri bulunan buzdan dünya heykelleri konuldu.

İngiltere'de Channel 4 televizyonundaki canlı yayında parti liderlerinin seçim öncesi yaptığı iklim değişikliği tartışmasına katılmayı reddeden Başbakan Boris Johnson ve Brexit Partisi liderinin yerlerine, üzerinde parti amblemleri bulunan buzdan dünya heykelleri konuldu.

Johnson, canlı televizyon tartışmasına katılmayı reddetmiş ve yerine Bakan Michael Gove'ın çıkmasını önermişti. Ancak Channel 4 bu öneriyi Gove'un parti lideri olmaması nedeniyle reddetmişti.

Channel 4 Editörü Ben de Pear, kanalın "dünyanın acil durumunu temsil etmesi için, tartışmaya katılmayan liderlerin yerine iki buzdan heykelin konulduğunu" söyleyerek eriyen buzun "katılmayan liderleri temsil eden görsel bir metafor olduğunu" söyledi.

Diğer parti liderleri iklim politikalarını anlattı. Corbyn, bu seçimin iklim krizine çözüm bulmak için son fırsat olduğunu söylerken, Liberal Demokrat Pati lideri Jo Swinson, Brexit'in durumu daha da kötüleştireceğini belirtti. Yeşiller'in lideri Sian Berry de, diğer partilerin kendi politikalarını taklit etmek için ellerinden geleni yaptığını savundu.

Johnson ile Corbyn daha önce katıldıkları programda iklim krizini tartışmış, İngiliz Başbakan, "İklim krizinin bütün dünya için devasa bir sorun olduğunu düşünüyorum, İngiltere'nin ise 2050 yılında karbon-nötr olma hedefine ulaşacak taahhütleri mevcut" ifadelerini kullanmıştı.  

Geçtiğimiz ay ise, çevreci grup Extinction Rebellion'ı (Yokoluş İsyanı) hedef alarak, "esrar kokan çadırlarını" bırakıp Londra'da düzenlenen eylemlerine son vermeleri çağrısında bulunmuş, aynı zamanda eylemcileri "burnu halkalı iklim değişikliği protestocuları" şeklinde nitelendirmişti. 

Boris Johnson buzdan heykel iklim değişikliği Michael Gove