Yardımsever Batman, koronavirüs sürecinde sokağa çıktı, evsizlere yemek yapıp dağıttı

Yardımsever Batman, koronavirüs sürecinde sokağa çıktı, evsizlere yemek yapıp dağıttı

Tüm dünyanın koronavirüsle mücadele ettiği bu zor süreçte, Şili'nin başkenti Santiago'da Batman kostümü giyen bir adam, evsizlere yardım için harekete geçerek, sıcak yemek dağıtırken görüldü

Dünyanın en popüler süper kahramanlarından biri olan Batman, aslında süper bir güce sahip değildir ancak mücadeleci ruhu ve dedektif yetenekleriyle yıllar boyu sevenlerine ilham vermiştir.

Batman hayranlarını dünyanın her yerinde görmek mümkün, ama bazıları var ki yaptıklarıyla dünya manşetlerini süslüyor.

Yardımsever Batman, koronavirüs sürecinde sokağa çıktı, evsizlere yemek yapıp dağıttı - Resim : 1

Bu kez Batman kostümü giymiş bir adam, Şili'nin Santiago sokaklarında evsizlere yemek dağıtırken görülmeye başlandı. Batman kostümünü, koronavirüs sürecinde maske ile tamamlayan bu yardımseverin evsizlere onlarca sıcak yemek dağıttığı görüldü. 

Yardımsever Batman, koronavirüs sürecinde sokağa çıktı, evsizlere yemek yapıp dağıttı - Resim : 2

Yeni tip Koronavirüs salgınından (Covid-19) en fazla etkilenen ülkelerden Şili'de kendisine "Dayanışma Batman'i" diyen bir adam, sokak sokak gezerek evsizlere yemek dağıtıyor. Yaptığı yemeklerin masrafını kendisi karşılayan Batman, pişirdiği yemeklerle başkent Santiago sokaklarında yaşayan evsizleri doyurmaya çalışıyor.

Yardımsever Batman, koronavirüs sürecinde sokağa çıktı, evsizlere yemek yapıp dağıttı - Resim : 3

3 aydır evde yaptığı yemekleri evsizlere dağıtan Dayanışma Batman'i,  amacının 'farkındalık yaratmak' olduğunu söylüyor. 

İsminin açıklanmasını istemeyen yardımsever, "Etrafınıza bakın... Biraz zaman, biraz yemek, küçük bir barınak, ihtiyacı olanlara bazen cesaret verecek birkaç kelime edebilir misiniz bir bakın" dedi. 

Yardımsever Batman, koronavirüs sürecinde sokağa çıktı, evsizlere yemek yapıp dağıttı - Resim : 4

Evsizlerden biri, Batman kostümlü yardımsever hakkında, "Gerçek duygunun ne olduğunu söylemem gerekirse; bir insanın diğerini onurlandırması" ifadelerini kullandı. 

Yardımsever Batman, koronavirüs sürecinde sokağa çıktı, evsizlere yemek yapıp dağıttı - Resim : 5

Worldometer tarafından açıklanan verilere göre, Şili'de vaka sayısı 393 bin 769'ya ulaşırken, ekonomi kısıtlamalar nedeniyle oldukça fazla zarar gördü. İşsizlik yüzde 12 ile rekor seviyeye ulaştı. 

Kaynak: Haber Global TV

Batman koronavirüs evsizler Şili Santiago yemek yardımı haberler Haber Global