Yangından kurtarılan koala su içerken öldü

Yangından kurtarılan koala su içerken öldü

Avustralya'da yangından kurtarılan bir koala kendisine verilen suyu içerken boğularak öldü. Hayvan koruma dernekleri ise hayvanlara müdahale konusunda bölge halkını uyardı.

Avustralya'da eylül ayından bu yana kontrol altına alınamayan yangınlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye yükselirken zaman zaman yerleşim yerlerine de sıçrayan yangınlarda binlerce kişi evlerini terk etmişti.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), Avustralya'da aylardır süren yangınlarda doğrudan veya dolaylı 1,25 milyar hayvanın ölmüş olabileceği tahmininde bulunarak, bu hayvanlar arasında en çok sürüngenlerin, kuşların, koala ve kanguru gibi memeli hayvanların olduğu ihtimali üzerinde durmuştu.

Animalia Wildlife Shelter isimli hayvan koruma derneği, Avustralya'da yangından kurtulan hayvanlara yapılan müdahale konusunda uyarılarda bulundu. Dernek, yangınlardan kurtulan ve adı 'Arnie' olan bir koalanın yanlış müdahale sonucu verilen suyu içerken boğularak öldüğünü duyurdu. 

Derneğin Facebook'yan yaptığı açıklamada, vatandaşların koalalara yardım etmek istediği, ancak bu şekilde su içmelerinin onlara zarar verdiğini bilmediklerini belirtti. 

Yangından kurtulan hayvanlara verilen suyun geniş bir kapta olması gerektiği söylenirken şişe ile su verilmemesi gerektiği, veriliyorsa şayet yalnızca dillerine küçük damlalar halinde değdirilmesinin daydalı olabileceği belirtildi. 

Avustralya Avustralya yangın koala