Vizyona yeni girdi! Belfast konusu nedir? Belfast oyuncuları kimlerdir?

haberler
Vizyona yeni girdi! Belfast konusu nedir? Belfast oyuncuları kimlerdir?

Belfast gündemde yer alan konulardan biridir. Belfast adını ilk kez duyan vatandaşlar, normal olarak hemen arama motorlarına yüklenmeye başladı. Belfast nedir? Belfast ne demektir? İşte Belfast'e dair merak edilen detaylar...

Belfast gündemi meşgul eden konular arasında yer almaya başlamış durumda. Belfast ismi ile muamma olsa da bir anlama sahip. Belfast 25 Mart 2022 tarihinde vizyona girmiş bir filmdir. Aynı zaman içerisinde Belfast adında bir şehir de bulunmaktadır. Gelin hem Belfast filmine dair merak edilen soruları hem de Belfast şehrinin nerede olduğuna bir göz atalım. İşte, Belfast filmi konusu ve daha fazlası...

BELFAST NEDİR?

Caitriona Balfe, Jamie Dornan, Jude Hill başrollerinde olduğu 2022 yapımı bir dram filmidir. Aynı zamanda da Belfast, ünlü bir şehirdir.

belfast nerede

BELFAST FİLMİ KONUSU NEDİR?

Belfast filminde Kenneth Branagh'ın hayatından otobiyografik ögeler taşımaktadır. Belfast, 60'lı yılların sonlarına doğru tırmanan siyasi gerilimin merkezinde olan Belfast şehrinde, hayatı deneyimlemeye başlayan genç Buddy ve onun işçi sınıfı ailesinin hikayesini konu alıp işlemektedir.

BELFAST VİZYONA GİRDİ Mİ?

Dram türünde işlenen Belfast filmi 25 Mart 2022'de sinemaseverlerin karşısına çıkıp onlarla buluştu.

BELFAST HANGİ ÜLKENİN ŞEHRİDİR?

Belfast, Birleşik Krallık'ta bir şehirdir. Kuzey İrlanda'nın hem en büyük şehri, hem de başkentidir. Belfast, bulunla birlikte güney bölgesinde olan Dublin'den sonra İrlanda adasındaki en büyük ikinci şehirdir. 2019 Birleşik Krallık nüfus sayımına göre şehirsel alan nüfusu 341.877 kişiyken, 671.559 kişi de Belfast Metropolitan Yerleşim Alanı'nda yaşamlarını sürdürmektedir.

Şehir gemi ticareti için çok uygun olan Belfast Halici'nin güneybatısında, Lagan Nehri'nin ağzı yakınında kurulmuştur. Güneyinde Castlereagh Tepeleri, kuzeyinde Antrim Tepeleri ile çevrili olan Belfast, Antrim ve Down kontlukları arasındadır.

Kaynak: Haber Global TV