Vahşeti andıran görüntüler: Fas ve İspanya arasında göçmen katliamı, çok sayıda ölü var!

haberler göçmen krizi göçmen Dünya haberleri İspanya

İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Melilla kentinde, mülteci katliamı yaşandı. Melilla'ya Fas sınırından geçmeye çalışan göçmenlerin neden olduğu izdihamda , iddialara göre 37'den fazla kişi hayatını kaybetti. İzdiham anları kameraya işte böyle yansıdı!

Fas'tan Kuzey Afrika'da İspanya toprağı Melilla kentine geçmeye çalışırken yaşanan kargaşa sonucu hayatını kaybeden düzensiz göçmen sayısının 37'ye yükseldiği iddia edildi. Ölen düzensiz göçmenlerin insanlık dışı görüntüleri ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in sessizliği halen tartışılıyor.

NE OLMUŞTU?

İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı olan ve özerk il statüsünde bulunan Melilla'ya Fas sınırından yaşanan göçmen akını, faciaya yol açtı. 2 binden fazla Afrikalı göçmenin sınırı aşmak için tel örgütlere akın etti.  Bazı göçmenler tel örgüleri aşarak Melilla'ya girmeyi başardı.

Ayrıca sınır bölgesine baskın yapanların Sahra altı bölgesinden gelen Afrika kökenli kişiler olduğunu kaydeden Fas makamları, en az 130 düzensiz göçmenin Melilla'ya geçtiğini belirtti.

37 KİŞİ ÖLDÜ İDDİASI

Caminando Fronteras'ın Sözcüsü Helena Maleno, sınırdaki dikenli tel örgülerden atlayıp İspanya tarafına geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerin akını sırasında Fas tarafında ölenlerden sayısının 18 değil 37 olduğunu, halen ağır yaralılar bulunduğunu, ölü sayısının daha da artabileceğini duyurdu.

Sosyal medyadaki hesabından açıklama yapan Maleno, "Melilla'daki trajedide 37 kişinin öldüğünü doğruluyoruz. Bu nihai sayı değil, daha da artabilir." ifadelerini kullandı.

FAS POLİSİ RESMİ AÇIKLAMAYI KABUL ETMEDİ

Fas İnsan Hakları Derneği de Fas hükümetinin verdiği resmi sayının aksine, 2'si Fas polisi, gerisi göçmen olmak üzere toplam 27 kişinin öldüğünü ileri sürdü.

Diğer yandan düzensiz göçmen akını sırasında yaşanan olaylarda Fas tarafında ölenlerin insanlık dışı görüntüleri İspanyol basınında gündeme getirildi.

Vahşeti andıran görüntüler: Fas ve İspanya arasında göçmen katliamı, çok sayıda ölü var! - Resim : 1

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, Fas'ın Nador kentinde cansız bedenleri yerlerde alt alta üst üste duran göçmenlerin kanlar içinde oldukları görüldü.

Bazı görgü tanıkları da İspanyol basınına verdikleri demeçlerde, cesetlerin olduğu yerlerde ve morglarda tahammül edilemeyecek bir koku bulunduğunu söyledi.

Vahşeti andıran görüntüler: Fas ve İspanya arasında göçmen katliamı, çok sayıda ölü var! - Resim : 2

Melilla Valiliği, cuma günü sabah saatlerinde sınırın Fas tarafında 1500'den fazla düzensiz göçmenin toplandığını ve bunlardan 500'ünün saat 08.40 sıralarında sınıra akın ederek, kontrol noktasındaki kapıyı kırdığını duyurmuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Fas İspanya göçmenler haberler dünya