Uzaydan 'Sahra'nın Gözü' fotoğrafına beğeni yağdı

Uzaydan 'Sahra'nın Gözü' fotoğrafına beğeni yağdı

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapan, daha önce de Kabe'nin bütün parlaklığıyla göründüğü, Mekke'nin gece uzaydan çekilmiş fotoğrafını paylaşarak Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutlayan Fransız astronot Thomas Pesquet, uzaydan çektiği Sahra Çölü'nün fotoğraflarını paylaştı

ISS’te görevli Fransız astronot Thomas Pesquet sosyal medya hesabından uzaydan çektiği Sahra Çölü’nün fotoğraflarını yayınladı.

Pesquet, Sahra’nın Gözü olarak bilinen bölgenin fotoğrafıyla yaptığı paylaşımda, "Uzayda astronotlar için klişe olan bir fotoğraf varsa, o da Sahra'nın Gözü olarak da bilinen Richat oluşumudur. Hepimiz bir iki fotoğraf çektik" dedi. Pesquet’in paylaştığı fotoğraflar, yüzlerce yorum aldı ve beğeni topladı.

Uzaydan 'Sahra'nın Gözü' fotoğrafına beğeni yağdı - Resim : 1

 

Fransız astronot kısa bir süre önce Kabe'nin bütün parlaklığıyla göründüğü, Mekke'nin gece uzaydan çekilmiş fotoğrafını paylaşmış ve Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutlamıştı.

Astronot yine Twitter hesabından yayımladığı fotoğrafla birlikte Fransızca olarak "Mekke! O kadar parlak ki göz kamaştırıyor" mesajını yazmıştı.

Uzaydan 'Sahra'nın Gözü' fotoğrafına beğeni yağdı - Resim : 2

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) operasyonuyla ABD'li Shane Kimbrough ve Megan McArthur, Japon Akihiko Hoshide ile Fransız Thomas Pesquet olmak üzere 4 astronot, Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX’in Falcon 9 roketiyle 23 Nisan'da Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmişti.

 

3 FRANSIZ AŞÇILIK KURUMU ÖZEL MENÜ HAZIRLAMIŞTI

ISS’e giden ekibe sadece özel günlerde tüketmek için üç ayrı Fransız aşçılık kurumu tarafından menü hazırlanmıştı.

Pesquet’in yanında ıstakoz, dana bourguignon, siyah pirinçli morina, yabani mantarlı patates kekleri ve karamelize armutlu bademli tartlar götürdüğü belirtilmiş ve Pesquet bu konuda yaptığı açıklamada "Bir Fransız'ı uzaya gönderdiğinizde çok fazla beklenti olur" demişti.

Kaynak: DHA

Uluslararası Uzay İstasyonu Thomas Pesquet Sahra Çölü