Uyuşturucu baronu El Chapo'nun kızından halka koronavirüs yardımı

koronavirüs

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla, ekonomisi alarm veren İtalya'da mafyanın halka yardım dağıtması haberinin ardından benzer bir durum da Meksika'da yaşandı. Uyuşturucu baronu El Chapo'nun kızı halka yardım dağıttı

Meksika'da ünlü uyuşturucu baronu El Chapo'nun kızı Alejandrina Gisselle Guzmán, koronavirüs salgını sırasında halka yardımda bulundu, canlı yayınladığı videoda üzerinde El Chapo'nun resminin yer aldığı karton kutulara gıda ve tuvalet kağıdı,  yağ, şeker, pirinç gibi yardım malzemelerini koyarken görüldü.

Uyuşturucu baronu El Chapo'nun kızından halka koronavirüs yardımı - Resim : 1

Özellikle yaşlı ve yalnız kişilere yardım ettiklerini söyleyen Alejandrina'nın kampanyası, yasal şekilde alkol ve giysi ticareti yaptığı ve babasının imajını kullandığı "El Chapo 701" markası adı altında gerçekleştirildi.

Şirketin yayımladığı bir diğer videoda babasının resminin yer aldığı siyah bir maske taktığı görülen Alejandrina "Çalışıyoruz ve katkı sunuyoruz. Sizleri evinizde ziyaret etmek ve yardımları dağıtmak çok memnun edici" dedi.

UYUŞTURUCU KARTELLERİNDEN KORONA YARDIMI

UYUŞTURUCU KARTELLERİ HALKA YARDIM EDİYOR

Meksika'nın en güçlü karteli kabul edilen Jalisco Yeni Nesil, hafta sonunda San Luis Potosí eyaletinde koronavirüs salgınında mücadele konusunda hükümetin yetersiz kaldığını gerekçe göstererek, 8 kasabaya yardım dağıttı.

YASA DIŞI GELİRLE BAĞIŞ YAPTILAR

Kartellerin kendi yasadışı gelirleriyle finanse ettiği yardım paketleri genelde gıda maddeleri ve dezenfeksiyon malzemelerinden oluşuyor. Pek çok ülke gibi 126 milyon nüfuslu Meksika'da da halk hükümetin yardımlarda yetersiz kaldığından yakınıyor.

YARDIM KUTUSUNDAKİ MESAJ DİKKAT ÇEKTİ

Ülkede en çok can alan kartel olarak bilinen Jalisco Yeni Nesil Karteli'nin üyeleri, bir kamyona kutular ve naylon poşetlerle doldurmalarının ve daha sonra bunları dağıtmalarının videosunu çekerek paylaştı. Yardım kutularında yer alan "Dostlarınızdan Kovid-19'la mücadele desteği" yazılı etiketlerin yapıştırılmış olması ise dikkat çekti.

SALGINLA MÜCADELEDE DEVREYE MAFYA GİRDİ

koronavirüs El Chapo uyuşturucu baronu haberler