Uyarıları dinlemeyip Bali'de düğün yaptılar, davetliler koronavirüse yakalandı

Uyarıları dinlemeyip Bali'de düğün yaptılar, davetliler koronavirüse yakalandı

Avustralya Başbakanı Scott Morrison'un halka yurt dışına seyahat etmeme konusunda uyarıda bulunduktan yalnızca yedi gün sonra düğünlerini Bali'de yapan çiftin düğününe katılan 7 kişide koronavirüs görüldü

Avustralya hükümetinin vatandaşlara seyahatlerden kaçınmaları uyarılarına uymayarak, düğünlerini Endonezya'nın Bali adasında yapmakta ısrar eden çift, dün yapılan koronavirüs testlerinin sonucunun uyarıları göz ardı edilmemesi gerektiğinin bir örneği oldu. 

Daily Mail gazetesinin haberine göre, Matt ve Jess Muir çifti, 20 Mart'ta düğünlerini yapmak üzere Bali'ye gitti. Çiftin Bali'ye davet ettiği 120 kişi arasından yalnızca 30 kişinin düğün törenine katıldığı bildirildi. Avustralya'ya döndüklerinde yalnızca 14 günlük bir karantinaya girmeleri gerekiyordu. Tüm konuklar, aralarından birinin enfekte olduğu anlaşılınca koronavirüs tespiti için teste tabi tutuldu ve 7 kişide koronavirüs tespit edildi.

Daily Mail gazetesine açıklama yapan konuklardan biri koronavirüs nedeniyle enfekte olan herkesin hastanede tedavi görmesi gerekmediğini, karantina süresinin ardından herkesin iyileştiğini söyledi. Düğüne katılan konuklar ülkelerine geri döndüklerinde kimsede herhangi bir semptom gözlenmediğini bildirdi.

Jess Muir, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu özel günümüzü kutlamak için bizimle birlikte olan konuklarımıza bu fedakarlıklarından dolayı teşekkür ve takdirlerimizi sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

Avustralya'da 6 bin 565 kişinin enfekte olduğu bildirilirken, 69 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Avustralya düğün Bali haberler koronavirüs