Ünlü sanatçı çatışmada hayatını kaybetti

Sudan Dünya haberleri
Ünlü sanatçı çatışmada hayatını kaybetti

Sudan’ın önde gelen sanatçılarından Shaden Gardood, ülkenin Omdurman kentindeki çatışmalarda hayatını kaybetti.

Sudan’da ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan çatışmalarda, ülkenin önde gelen sanatçılardan Shaden Gardood’ın hayatını kaybettiği açıklandı. 37 yaşındaki sanatçının, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında sivillerin korunması için anlaşmaya varılmasından bir gün sonra hayatını kaybetmesi dikkat çekti. RSF’nin son dönemde varlığını arttırdığı al-Hashmab mahallesinde yaşayan Gardood’ın ölümü yeğeni tarafından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla doğrulandı. Heraa Hassan Mohammed paylaşımında, “Annem gibiydi” ifadesini kullandı.

Gardood, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımlarından birinde, “25 gündür evimizde mahsur kaldık. Açız ve korku içerisindeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Kuzey Afrika ülkesi Sudan’da ordu ile paramiliter güç olan Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan gerginlik Nisan ayının ortalarında çatışmaya dönüşmüştü. Dünya Sağlık Örgütü, yaptığı son açıklamasında 600’den fazla kişinin çatışmalarda hayatını kaybettiğini, 5 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

 

 

Sudan çatışma