Ünlü rugby oyuncusu yangınların sebebi 'eşcinsel evlilik' dedi!

Avustralya'da yaklaşık 10 gündür süren orman yangınlarının hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşmasıyla daha geniş alanlara yayılmasından endişe edilirken, Avustralyalı ünlü rugby oyuncusu Israel Folau, sebebin eşcinsel evlilikler olduğunu savundu

Avustralya'da yaklaşık 10 gündür orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam edip, hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşmasıyla yangının daha geniş alanlara yayılmasından endişe edilirken, Avustralyalı ünlü rugby oyuncusu Israel Folau, sebebin eş cinsel evlilikler ve kürtajın yasallaşması olduğunu söyledi.

Dindar kimliğiyle tanınan ve sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle takımından atılan sporcu, başkent Sidney'de bir kilisenin pazar ayininde konuşma yaptı.

Folau, "Kutsal kitap Avustralya'ya konuşuyor. Kanun ve yasaları değiştirdiniz. Bakın orman yangınları, kuraklık, hepsi ne kadar çabuk geldi" diyerek tepki çekti. 

Eşcinsel evliliği onaylayan açıklamalarıyla dikkat çeken Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Folau'nun istediklerini söylemekte özgür olduğunu söylemesine rağmen, zor günler yaşayan, evleri yanan, hayatını kaybeden insanlar konusunda kınadıklarını da bildirdi.

Israel Folau Instagram hesabı üzerinden, "Sarhoşlar, eş cinseller, zinacılar, yalancılar, hırsızlar, ateistler, putperestler... Cehennem sizi bekliyor" şeklinde bir paylaşım yapmış, bunun üzerine mayıs ayında takımı New South Wales Waratahs ile sözleşmesine son verilmişti.

BU KEZ DE DOLU VURDU

Avustralya'da yaklaşık 10 gündür devam eden orman yangınları, ülkenin doğu kıyısında 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Queensland polisi, 16 yaşındaki bir çocuğu kasten orman yangını çıkarmaktan gözaltına aldı. En az 300 evin zarar gördüğü yangınlarda, Güney Galler'de 1 milyon hektardan fazla alan kül oldu.

Avustralya’nın Queensland eyaletinin Gold Coast bölgesinde etkili olan dolu, hayatı olumsuz etkiledi. Golf topu büyüklüğündeki dolu evlerin ve arabaların camlarına zarar verdi.

Gold Coast’un Helensvale, Labrador, Biggera Waters, Ashmore, Coomera ve Pimpma bölgelerinde etkili olan dolu, fırtınayla birlikte hayatı olumsuz etkiledi. Bölgede uzun süre elektrik kesintileri yaşandı. Ashmore bölgesinde bir arabaya isabet eden yıldırım sonucu sürücü yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Şiddetli fırtınayla birlikte etkili olan dolu, evlerin ve arabaların camlarının kırılmasına sebep oldu. Dolu çapının 6 santimetreye kadar ulaştığı bildirildi.

Avustralya yangın eşcinsel evlilik kürtaj