Ünlü rock yıldızı Rod Stewart'tan 23 yıl süren dev model kent!

Ünlü rock yıldızı Rod Stewart'tan 23 yıl süren dev model kent!

Dünyanın en ünlü İngiliz rock yıldızlarından olan 74 yaşındaki Rod Stewart, 23 yılda 140 metrekarelik alanı kaplayan dev bir model kent inşa etti.

Stewart'ın "Grand Street And Three Rivers" adını verdiği kentin içinden nehirler, trenler geçerken, 2. Dünya Savaşı sonrası Manhattan'daki yaşamı tasvir ediyor.

Rod Stewart'ın yıllar alan turnedeyken dahi modelin detayları üzerinde çalıştığı projesi Railway Modeller dergisine kapak oldu.

Ünlü rock yıldızı Rod Stewart'tan 23 yıl süren dev model kent! - Resim : 1

Çocuklukta başlayan hobisiyle ilgili olarak BBC radyonun sorularını yanıtlayan Stewart, model kentin yüzde 90'ını kendisinin yaptığını, yıllar boyunca yalnızca elektrikle alakalı bölümlerde iyi olmadığını, bu nedenle bu kısımları başkasıyla birlikte yaptığını söyleyerek, çıktığı konser turlarında kentini inşa etmeye devam ettiğini, her gittiği şehirde modeli için de bir oda tuttuğunu söyledi. "Hobim, bir bağımlılığa dönüştü. İnsanlar böyle aptalca bir hobim olduğuna gülüyorlardı ama bence harika bir hobi. Bir kent inşa etmenin bu kadar süreceğini bilseydim, başından belki de bu işe hiç girişmezdim" dedi.

Stewart, "Önce her şeye griyle başlıyorsunuz, ardından biraz renk ekliyorsunuz, bu yüzden her bir kaldırım taşı biraz farklı oluyor. Etrafa biraz çöp saçıyorsunuz. İnşa etmekten her şeyden daha çok eğlendim" ifadelerini kullandı.

Rod Stewart'ın demiryolları temalı şehrini inşa ettiği süre içinde 19 albüm çıkardığı ve 19 kentte konser verdiği belirtiliyor.

Rod Stewart maket Manhattan