Ünlü model Bridget Malcolm'dan Victoria's Secret itirafı

Ünlü model Bridget Malcolm'dan Victoria's Secret itirafı

2015 ve 2016 yıllarında dünyaca ünlü marka Victoria's Secret podyumunda yürüyen Avustralyalı model Bridget Malcolm, şirketin modellerin aşırı zayıf olma konusunda baskı gösterdiklerini söyleyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu

29 yaşındaki Avustralyalı model Bridget Malcolm, dünya çapında ilgi toplayan iç çamaşırı şirketinde çalıştığı dönemde kendisini "ölü" gibi hissettiğini belirtti. "Zehirli kültür" olarak gösterilen şirkete dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Malcolm, şirketin modellerin 'aşırı zayıf' olması konusunda mesajının net olduğunu öne sürdü. 

O dönemlerde yeme bozukluğu oluştuğunu söyleyen model, çok yetersiz beslendiğini ve 'bir kat merdiven çıkmasının 10 dakika sürdüğü' bir zamanı hatırladığını söyledi. 

Ünlü model Bridget Malcolm'dan Victoria's Secret itirafı - Resim : 1

Ayrıca ünlü model, "Yeme bozukluğum vardı, anksiyete önleyici ilaçlara güveniyordum, sürekli panik atak geçiriyordum, bitkindim. Vücudum, zihnim yetersiz besleniyordu. Şirketin benim ve diğer birçok kadın için temsil ettiği şey o zamanlar son derece sömürücüydü. Kadınları kontrol altında tutmak gibiydi" ifadelerini kullandı. 

Model Bridget Malcolm, 2015 ve 2016 yıllarında Victoria’s Secret’ın ikonikleşen defilesinde yer almıştı. Malcolm, Victoria’s Secret yönetiminin modellerin ‘aşırı zayıf’ olmaları konusunda baskıcı olduğunu söyledi.

Ünlü model Bridget Malcolm'dan Victoria's Secret itirafı - Resim : 2

"3 GÜN BOYUNCA SU İÇTİM"

14 yaşındayken sokakta keşfedilen modele 15 yaşına geldiğinde menajeri tarafından kilo vermesi gerektiği yönünde ultimatomlar geldi. 10 yıl boyunca yeme bozukluğuyla mücadele veren modelin bir dönem yemeyi tamamen bırakıp 3 gün boyunca su içtiği ifade edildi. 

"Daha yeni zirveye ulaşmıştım ve şimdi bu konuda bir şeyler yapmazsam hayatımın geri kalanının nasıl olacağına dair o korkunç boş hissi yaşadım" diyerek geçirdiği süreçte yaşadıklarını anlatan Malcolm, "Yaratılmış bir kültür vardı. 'Eğer biraz zayıflar, yapmanı istediklerimizi yaparsan bir Melek olacak, dünyaca ünlü biri olacaksın' diyorlardı" sözleriyle moda sektörünün acımasız yönünü anlattı. 

"Bir çocuktum, gentim, henüz kimlik duygum gelişmemişti. Bu yüzden söylenenlere inandım. Böyle bir fırsattan yararlanmamak aptalca olurdu. Bu nedenle kaldım.Ancak bunlar ataerkil sözler. Sonunda hayatımın çoğundan vazgeçmiş ve o kadar hastaydım ki, hayatımın son 10 yılını boşa harcayacağımı düşündüm." diyen Bridget, şimdi moda dünyasının devleriyle, ancak kendisini iyi hissettiren markalarla çalıştığını sözlerine ekledi. 

Ünlü model Bridget Malcolm'dan Victoria's Secret itirafı - Resim : 3

"YENİ BİR YÖNETİM GELECEK"

Victoria's Secret sözcüsü ise Daily Mail Australia'ya; "Victoria's Secret'ta çalışanlarımız, müşterilerimiz ve ortaklarımız için tüm kadınları yüceltmek ve desteklemek için kapsayıcı bir ortam yaratmaya odaklanarak, markanın sürekli dönüşümüne kendini tamamen adamış yeni bir liderlik ekibi var" açıklamasında bulundu. 

Yeni bir yönetim ekibi olan şirket, yeni dönemde daha 'kapsayıcılık' odaklı olacak.

Kaynak: Haber Global TV

Victoria's Secret