Ünlü heykelin genital bölgesi Dubai sergisinde gözlerden uzak

Dünyanın belki de en ünlü heykeli olan Michelangelo'nun David'i (Davut) Expo Dubai sergisinde kendine ilginç bir yer buldu. Heykelin 3D yazıcılar ile hazırlanan birebir kopyasının genital bölgeleri sergi alanında 'gözden uzak' kaldı.

Michelangelo'nun 6 metrelik görkemli David heykeli tarihin belki de en çok bilinen heykellerinden biri. Expo Dubai sergisinde son teknoloji kullanılarak yapılan birebir kopyası ise bu eseri görmek isteyenleri bekliyor. 16. yüzyılda mermerden yapılan eserin replikası yaklaşık 40 saatlik dijital tarama ve dünyanın en büyük 3D yazıcıları kullanılarak hazırlandı. Fakat eserin sergideki yerleşimi sansür tartışmaları başlattı.

6 metrelik dev heykelin birinci kattaki sergisinde yalnızca boyun ve baş bölgesi görülebiliyor. Bacaklarının ve bel altının görülebildiği alt kat ise görevliler ve seçili ziyaretçilerin girebildiği bir alan. Genital bölgesi kat arasında kalan heykelin yerleşimi İtalyan basınında sansür tartışmaları başlattı.
Serginin organizatörleri, müslüman bir bölge için heykelin sansürlendiği iddialarını yalandı. Heykelin nisan ayında Dubaili ve İtalyan yetkililerin katılımında sergi alanına getirildiğini aktaran yetkililer aylar öncesinde yapılan sergi planının başından beri böyle olduğunu belirtti.

Kaynak: Reuters