Ukrayna'da hava saldırısı alarmı verildi: Kiev'de patlama sesleri duyuldu

Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı
Ukrayna'da hava saldırısı alarmı verildi: Kiev'de patlama sesleri duyuldu

Rusya'da iki Rus hava üssünde gizemli patlamalar meydana geldi. Peşinden Rusya, Ukrayna'ya kapsamlı füze saldırısı başlattı.

Ukrayna'nın tüm bölgelerinde hava saldırısı alarmı verildi. Başkent Kiev'in yanı sıra Odessa, Harkov, Mikolayiv gibi kentlere füze düştü. Can kaybı ya da hasar meydana gelip gelmediği henüz belli değil. Ukraynalılar ise sığınaklara indi.

Hava savunma sistemi devreye girerken bazı Rus füzelerinin imha edildiği belirtiliyor.

Gelişmenin zamanlaması ise dikkat çekti. Bu sabah erken saatlerde Rusya'da cephe hattından uzaktaki iki hava üssü Saratov ve Riyazan'da patlamalar meydana gelmişti.

Bu üslerde Ukrayna'daki savaşta görev alan Tupolev-95 tipi uzun menzilli bombardıman uçakları konuşlu. Rusya Savunma Bakanlığı patlamaların nedeni hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Rus Devlet Ajansı RİA ise Ryazan'daki üste benzin tankerinin patladığını ve 3 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bazı basın kuruluşları ise en az iki bombardıman uçağının zarar gördüğünü ve saldırının insansız hava aracıyla düzenlendiğini yazdı.

İngiliz basını ise iki Rus üssüne yapılan saldırıları Ukrayna'nın düzenlemiş olabileceğine dikkat çekti. Bu da, Ukrayna'nın uzun menzilli Rus bombardıman uçaklarını hedef almanın bir yolunu bulmuş olabileceğini gösteriyor.

 

ukrayna hava saldırısı Kiev Jitomir