Ukrayna'dan İran'ın itirafı sonrası ilk açıklama

Ukrayna'dan İran'ın itirafı sonrası ilk açıklama

İran'ın Ukrayna uçağının insan kaynaklı bir hata sonucu füze ile düşürüldüğünü açıklaması ve özür dilemesine karşılık Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, yaptığı ilk açıklamada özrü diplomatik olarak beklediklerini açıkladı

ABD'ye misilleme yapmak için iki üssü füzelerle vuran İran, aynı gün düşen yolcu uçağının da 'yanlışlıkla' isabet aldığını itiraf etti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ise sıcak gelişme sonrası yaptığı açıklamada, diplomatik olarak bir özür beklediklerini ve bu felakete sebep olanların adalete teslim edilmesini istediklerini söyledi.

TRUDEAU: İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY MÜZAKERE VE ŞEFFAFLIK

Ukrayna uçağında hayatını kaybeden yolcuların vatandaşı olduğu ülkelerin başbakanlarından da açıklamalar gelmeye başladı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İran'ın itirafı sonrası yaptığı açıklamada, "İran'ın Boeing 737 uçağının insan hatası nedeniyle düşürüldüğünü kabul etmesinin ardından ihtiyacımız olan şey müzakere ve hesap verilebilirlik" dedi.

Trudeau, "İran bugün uçağı kendilerinin düşürdüğünü kabul etti. Şu an odaklandığımız şey, hayatını kaybedenlerin aileleri ve sevdikleri için adalet, hesap verilebilirlik ve şeffaflık. Bu ulusal bir trajedi, bütün Kanadalılar beraber yastalar" ifadelerini kullandı. 

İran