Uçak kapısının gevşeyen vidaları aranıyor!

Ajans Bizim
boeing Havacılık
Uçak kapısının gevşeyen vidaları aranıyor!
Fotoğraf: DepoPhotos

Alaska Havayolları’nın B 737 MAX-9 tipi uçağından gökyüzünde kopan kapı panelindeki ‘4 vida’ hala bulunamadı. Müfettişler, skandala neden olan gevşek vidaların bulunmasıyla soruşturmanın seyrinin değişeceğine inanıyor.

Alaska ve United Airlines, bazı Boeing 737 MAX-9’larda inceleme için gevşek donanım bulduklarını söylerken, 5 Ocak’ta MAX-9’un gövdesindeki ‘kapı tapası’ ve bileşenleri hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu ( NTSB ) Başkanı Jennifer Homendy, geçen hafta uçuş sırasında kopan ve Pazartesi günü demiryolu istasyonundan çıkarılan gövde tapasının soruşturmacılara anlatacak ‘çok şey’ içerdiğini ve ‘gerçekten soruşturmanın eksik parçası olduğunu’ söyledi.

SONUCA ULAŞILAMADI

Olayı soruşturan müfettişler, şu ana kadar kapı durdurucusunun ayrılmasına hangi bileşenlerin karışmış olabileceğini belirledi ancak neden patladığını henüz belirlemedi. Kapı durdurucu, genellikle bir dizi durdurucu bağlantı parçasıyla yerinde tutulur ve uçuş sırasında kapının yükselmesini ve potansiyel olarak uçaktan uçmasını önleyen bir dizi cıvataya sahiptir.

SIR OLAN CİVATALAR

NTSB’den Clint Crookshanks, Alaska Havayolları’nın 1282 sefer sayılı uçuşunun kapı durdurucusunun bir şekilde yukarı doğru hareket ettiğini söyledi. Crookshanks, “Kapı durdurucusunun dikey hareket etmesini engelleyen dört cıvatayı henüz bulamadık ve bunların orada var olup olmadığını henüz belirlemedik.” dedi.