Uçak gemileri neden Doğu Akdeniz'e sevk edildi? MSB sordu, ABD'liler yanıtladı

Milli Savunma Bakanlığı
Uçak gemileri neden Doğu Akdeniz'e sevk edildi? MSB sordu, ABD'liler yanıtladı

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İsrail-Hamas çatışmasının ardından ABD'nin uçak gemilerinin Doğu Akdeniz'e sevk edilmesine ilişkin ABD'li muhatapların verdiği yanıtı duyurdu.

USS Gerald R. Ford'un ardından ABD'nin ikinci bir uçak gemisi görev grubunun Doğu Akdeniz'e geleceğine yönelik haberlerle ilgili Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından açıklama geldi. Kaynaklar, savunma ve güvenlik konusunda bölgedeki her türlü gelişmeyi yakından takip ettiklerini, alınması gereken tüm tedbirleri aldıklarını dile getirdi.

Birçok ülkenin uzun yıllardır bölgeye yakından ilgi ve alaka gösterdiğini ifade eden kaynaklar, "Belli periyotlarla uçak gemisi görev grubu buralarda görev icra ediyor. ABD bir görev grubu daha görevlendirdiğini açıkladı. O uçak gemisi görev grubu daha gelmedi. ABD'li muhataplarımıza bu konuyu sorduğumuzda, 'Muharip olmayanların, sivillerin tahliyesi operasyonu kapsamında geldiklerini' bildiriyorlar. Biz de çalışmaları yakından takip ediyoruz." yanıtını verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine yönelik soru üzerine de TSK'nın planlı eğitim ve tatbikatlarının kararlılıkla devam ettiğini belirten kaynaklar, "TSK'nın Türkiye ve KKTC'nin hak, alaka ve menfaatlerini azim ve kararlılıkla korumaya devam ediyor. Bu kapsamda Deniz Kuvvetlerimiz Doğu Akdeniz'de yeterli sayıda gemiyle keşif gözetleme, sancak, varlık gösterme ve eğitim, tatbikat faaliyetlerini kararlılıkla sürdürüyor." dedi.

Kaynak: AA

Milli Savunma Bakanlığı ABD ABD uçak gemisi Doğu Akdeniz