Twitter, hesabını siyah yapıp profil bilgisine blacklivesmatter yazdı

Twitter, hesabını siyah yapıp profil bilgisine blacklivesmatter yazdı

Beş gün önce ABD'de, siyahi George Floyd, ensesine dizini bastıran bir polis tarafından boğularak öldürülmüştü. Polis şiddetine karşı binlerce protestocunun sokağa çıkmasına neden olan olaya Twitter da profilini güncelleyerek dikkat çekti.

Koronavirüsün merkez üssü haline gelen ABD'de salgından çok daha önemli bir sorun ortaya çıktı: Irkçılık ve polis şiddeti… Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis şehrinde 46 yaşındaki siyahi genç George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesi ABD'de binlerce protestocuyu sokağa döktü. Olayın yaşandığı Minneapolis kentinde yağmalamalar ve kundaklamalar yaşandı. ABD'yi ayağa kaldıran olaya bir tepki de Twitter'dan geldi.

ABD'DE "GEORGE FLOYD" PROTESTOLARI DEVAM EDİYOR: NEFES ALAMIYORUM

Sosyal medya platformu Twitter, ABD'de yaşanan siyahilere yönelik ırkçılığa sosyal medya hesabının profilini güncelleyerek tepki gösterdi. Hesabını siyah yapıp profil bilgisine blacklivesmatter yazan Twitter, Florida'da 2013 yılında siyahi bir genci vurarak öldüren polis memurunun beraat etmesinin ardından başlatılan"Black Lives Matter" (Siyahların Yaşamı Değerlidir) hareketine dikkat çekti.

Twitter, hesabında şu paylaşıma da yer verdi:

"Irkçılık sosyal mesafeye bağlı değil. Pandemiye bağlı büyüyen korku ve belirsizlik sürerken, bu hafta belki de daha yaygın bir şeyi ön plana çıkardı: Siyahi insanlara karşı uzun süredir günlük olarak sürdürülen ırkçılık." 

Twitter, hesabını siyah yapıp profil bilgisine blacklivesmatter yazdı - Resim : 1

3 YILDA 690 SİYAHİ ÖLDÜRÜLDÜ

46 yaşındaki George Floyd, ABD'de son 3 yılda polis tarafından öldürülen 690'ıncı siyahi oldu. 

Twitter, hesabını siyah yapıp profil bilgisine blacklivesmatter yazdı - Resim : 2

Amerikalı George Floyd'u gözaltına alırken boynuna dizini basarak ölümüne sebep olan polis memuru Derek Chauvin, cinayetle yargılanacak. 

twitter George Floyd ABD blacklivesmatter