Trump'tan son dakika Twitter paylaşımı!

Trump'tan son dakika Twitter paylaşımı!

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan karantina önlemlerine ilişkin açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı son dakika paylaşımında 'Okulları açın' ifadesi kullandı

Daha önce, koronavirüs önlemleri çerçevesinde kapatılan okulların, sonbaharda açılması çağrısında bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı son dakika paylaşımında 'Okulları açın' ifadesini kullandı. 

Kovid-19 önlemleri çerçevesinde bazı eyaletlerdeki okulların sonbahar döneminde eğitim öğretime başlamayacağının açıklanmasına ilişkin Trump, daha önce yaptığı açıklamada da "Okullar sonbaharda açılmalı." ifadesini kullanmıştı. 

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirerek, Kovid-19'un ülkenin bazı bölgelerinde hala çok yaygın olduğunu ve insanların gardlarını düşürmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Tüm Amerikalılar şunu bilmeli, sürekli karantina, istediğimiz sonuca ulaşmak için uygulanabilir bir yöntem değil. Bu yöntemin, zararı yararından çok." ifadesini kullandı.

Dünyanın birçok noktasında salgının tekrar hız kazandığına işaret eden Trump, "Karantinalar, Kovid-19'un gelecekte bulaşmasını engellemiyor. Bu karantinaların amacı, virüse karşı hastaneler başta olmak üzere kapasite geliştirilmesi, hastalık hakkında daha çok bilgi edinme, aşı ve tedavi geliştirme için zaman kazanmaktı." değerlendirmesinde bulundu.

SEÇİMLERE HAZIRLANAN TRUMP YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİLMESİNİ İSTİYOR

3 Kasım seçimlerine hazırlanan Başkan Donald Trump, okulların en kısa zamanda yüz yüze eğitime başlamasını destekliyor.

ABD’de 35’ten fazla okul bölgesinde okulların koronavirüs vakalarının arttığı dönemde açılması karşısında öğretmenler ve okul çalışanları tarafından Pazartesi günü protesto gösterileri düzenledi.

Göstericiler tarafından oluşturulan bir web sitesinde bilimsel veriler desteklemediği sürece sınıflarda öğrenci sayısının azaltılması, test yapılması, uygun sayıda hemşire ve danışman gönderilmesi gibi güvenlik protokolleri uygulanana kadar yüz yüze eğitime geçilmemesi istendi.

Öğretmenler, ihtiyaç halindeki ailelere kira ve konut kredisi desteği gibi mali yardım sağlanmasını, kiracıların tahliye edilmesi ve evlere ipotek konması gibi durumların önlenmesi için kararname çıkarılmasını talep etti.

Bu maddeler aynı zamanda Washington’da Kongre’deki Demokratlar ve Trump yönetimi arasında görüşmelerin sürdüğü dördüncü koronavirüs yardım paketiyle ilgili anlaşmazlık yaşanan konular arasında yer alıyor. ABD yönetiminin koronavirüs nedeniyle işsiz kalanlara verdiği haftalık işsizlik yardımlarının süresi de geçtiğimiz Cuma günü dolmuştu.

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı son 24 saatte 452 artarak 158 bin 376'ya yükseldi. Ülkede virüs bulaşan kişi sayısı ise son 24 saatte 49 bin 453 artarak 4 milyon 815 bin 776'ya ulaştı.

 

son dakika son dakika haber Trump twitter koronavirüs