Trump yönetimi duyurdu: TikTok yasaklanabilir!

Trump yönetimi duyurdu: TikTok yasaklanabilir!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Trump yönetiminin TikTok başta olmak üzere, Çin'de geliştirilen sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı düşündüklerini açıkladı

Fox News'a konuşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, TikTok başta olmak üzere Çin'de geliştirilen sosyal medya uygulamalarının yasaklanmasının gündemde olduğunu söyledi ve "Bunu çok ciddiye alıyoruz" dedi. 

Düşüncelerini aktarırken, "Başkan Trump'ın önüne geçmek istemem ama bu konuda bir şeyler yapmayı düşünüyoruz" diyen Pompeo, uygulamaları kullanan insanlara "İnsanlar bu uygulamaları ancak özel bilgilerinin Çin Komünist Partisi'sinin elinde olmasını istiyorlarsa yüklemeliler" dedi. 

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde, "kullanıcı bilgilerinin gizliliğini ihlal ederek bunları el altından Çin'e sattığı" iddiasıyla sosyal paylaşım sitesi TikTok'a dava açılmıştı. 

Kişisel bilgilerin, ABD'deki kullanıcı profillerini tespit etmek ve kullanıcıları takip etmek için kullanılmış olabileceği ve kullanılabileceği iddia ediliyor.

Dünya genelinde yaklaşık 500 bin aktif kullanıcısı olduğu belirtilen TikTok, Amerikalı kullanıcıların bilgilerini saklamadığını açıklamıştı.

TikTok, kullanıcı bilgilerini Çin'deki sunucularda sakladığı ve bazı videolara da sansür uyguladığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

Mike Pompeo Trump TikTok Çin sosyal medya haberler son dakika haber