Trump'tan Süleymani operasyonu hakkında şok sözler: 'Booom' diye ses duyduk!

Trump'tan Süleymani operasyonu hakkında şok sözler: 'Booom' diye ses duyduk!

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü operasyonu dakika dakika anlattığı ortaya çıkarken, kendisine 'palyaço' diyen İran dini lideri Hamaney'e de sert yanıt verdi

ABD'nin Bağdat Havalimanı'na düzenlediği füzeli saldırıda 10 kişiyi öldürdüğü, içlerinde İran'ın iki numarası sayılan İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin de bulunduğu operasyonla ilgili Mar-a-Lago'da Cumhuriyetçi Parti donörleriyle kapalı kapılar arkasında yaptığı bir toplantıda detayları anlattığı ortaya çıktı.

ABD basınının ulaştığı ses kaydında Trump'ın, "Süleymani ülkemizle ilgili çok kötü şeyler söylüyordu. Ben de bu yüzden vurulmasına izin verdim. Bu saçmalıkları ne kadar daha dinleyecektik?" dediği duyulurken, Süleymani'nin havalimanına geliş anını uzaktan izlediklerini belirten Trump, saldırıda ölen bir başka isim olan Haşdi Şabi Komutanı Abumehdi El Mühendis'e de "Hizbullah'ın başı" dedi. Trump iki liderin öldürülmesiyle ilgili olarak, "Bir fiyatına iki tane aldık" dedi.

Trump, vurulma anında İHA kameralarıyla saldırıyı takip eden askerlerle konuşmasını da ise, "Başkanım iki dakika ve 11 saniyeleri var. Yaşamak için 2 dakika 11 saniyeleri var. Arabadalar, zırhlı bir arabadalar. Yaklaşık yaşayacak bir dakikaları var efendim. 30 saniye. 10, 9,8..." sözleriyle ifade ederken, "Ondan sonra 'booom' diye bir ses duydum" dedi.

HAMANEY'İN 'PALYAÇO' SÖZLERİNE SERT TEPKİ

Hamaney dün 8 yıllık bir aradan sonra ilk kez cuma namazı kıldırmış ve vaazında ABD'nin Irak'taki üslerini vurarak "ABD'ye şamar attıklarını" söylemiş ve ülkeye "terörist" demişti. Hamaney, "Amerika'ya ölüm" şeklinde tezahürat yapan kalabalığı önünde ABD lideri Trump'a da "palyaço" diye hitap etti.

Trump, kendisine palyaço diyen İran'ın dini lideri Ali Hamaney'e tepki göstererek sosyal medya paylaşımında, "Son zamanlarda çok da ulu olmayan İran'ın sözde 'Ulu Lideri' ABD ve Avrupa ile ilgili bazı çirkin şeyler söyledi. Onların ekonomileri çöküyor ve halkı acı çekiyor. Sözlerini çok dikkatli seçmeli" ifadelerini kullandı.

Donald Trump Kasım Süleymani Hamaney