Trump'tan muhabire şaşırtan istek: Maskeni çıkar da konuş!

ABD askerlerine hakaret ettiği iddiaları gündemde yer alan ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında kendisine soru yönelten muhabire, "Maskeni çıkar da konuş" dedi.

ABD Başkanı Trump, Amerikan Atlantik dergisinin, 2018'de Fransa ziyareti sırasındaki Paris'teki Aisne-Marne Amerikan Askeri Mezarlığını yağmur bahanesi ile ziyaret etmediğini ve o gün yanındakilere "O mezarlığa neden gitmeliyim ki? Beceriksizlerle dolu orası." dediği iddialarıyla gündeme geldi. 

Koronavirüsle mücadelede tüm dünya ülkeleri maske kullanımına dikkat çekerken, bu kuralı sık sık ihlal eden Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında ABD askerlerine hakaret ettiği iddialarıyla ilgili sorulara yanıt verdi.

"MASKEYİ ÇIKARMAN GEREK"

Reuters'ın Beyaz Saray muhabiri Jeff Mason, söz konusu iddialarla ilgili soru sormak için söz aldığı sırada Trump muhabiri susturarak, maske nedeniyle Mason’ı duymakta güçlük çektiğini söyledi. Trump, "Maskeyi çıkarman gerek. Lütfen. Sadece çıkar. Ne kadar uzaktasın? Eğer çıkarırsan çok daha kolay olacak" dedi.

Trump’ın isteği karşısında şaşıran Mason, "Daha sesli konuşacağım. Şu an daha iyi mi?" diyerek maskesini çıkarmadı. Bunun üzerine Trump ise "Evet, daha iyi" diyerek yanıt vermekle yetindi.

Sorusuna geçen Mason, "Sayın Başkan, bazı insanlar sizin John McCain’le ilgili söyledikleriniz yüzünden Atlantic hikayesiyle ilgili iddiaları reddetmenize inanmakta güçlük çekiyor. Bunu anlıyor musunuz?" dedi.

Trump ise "Hayır anlamıyorum. Ben her zaman John McCain’in karşısında oldum. John McCain savaşları severdi. Ben herkesten daha iyi bir savaşçı olacağım. Ancak biz savaştığımızda onları yeneceğiz" diye yanıt verdi.

ASKERLERE HAKARET ETTİĞİ İDDİASI

Amerikan Atlantik dergisinin iddialarına Trump daha önce de "Bu haber bir tezgah ve çok kötü bir hikaye. Ben bu dergiyi çok okumuyorum ama tamamen Trump karşıtı ve Obama yanlısı bir dergi olduğunu duydum. Bu büyük bir utanç, hangi tür bir hayvan böyle kötü şeyler söyleyebilir? Benim kadar askerlerine saygılı olan başka birisi yoktur." değerlendirmesinde bulunmuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

Jeff Mason Donald Trump Beyaz Saray maske