Trump: Rusya, Çin ya da Napoleon Bonaparte hepsi olur

Trump: Rusya, Çin ya da Napoleon Bonaparte hepsi olur

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin farklı açıklamalarda bulunduktan sonra Türkiye'ye yaptırımları açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, "Birliklerimizi büyük ölçüde Suriye'den çıkardım" dedi.

Trump, "200 yıldır birbiriyle savaşan insanlar arasında bir başka savaşa girmeyeceğiz. Avrupa'nın kendi DEAŞ'lı mahkumlarını almak için bir şansı vardı ama bu maliyet istemeyip, 'bırakalım ABD ödesin' dediler. Kürtler bizi savaşa sürüklemek için DEAŞ'lı mahkumları serbest bırakmış olabilir. Türkiye ya da Avrupa ülkeleri kolaylıkla yakalayabilir, ama oldukça hızlı hareket etmeliler. Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor! İnsanlar gerçekten bizim NATO üyesi Türkiye ile savaşa gireceğimizi mi düşünüyor? Asla bitmeyecek savaşlar sona erecek! Bizi Ortadoğu'daki karışıklığa sokmak isteyenler, orada en çok kalmak isteyen insanlarla aynı" açıklamasında bulunmuştu.

Ardından, "DEAŞ'ı yüzde 100 mağlup ettikten sonra, birliklerimizi büyük ölçüde Suriye'den çıkardım. Bırakın, Suriye ve Esad, Kürtleri korusun ve Türkiye ile kendi toprakları için savaşsın. Suriye'nin Kürtleri korumasına yardım etmek isteyen kim varsa bana uyar. Bu Rusya, Çin ya da Napoleon Bonaparte olabilir. Eminim hepsi harika iş çıkartırlar. Biz 7 bin mil uzaktayız!" ifadelerini kullandı.

TRUMP, TÜRKİYE'YE YAPTIRIMLARI AÇIKLADI

TÜRKİYE'YE YAPTIRIM AÇIKLAMASI 

ABD Başkanı Donald Trump, çelikte gümrük vergisinin Türkiye için yeniden yüzde 50'ye çıkarılacağını söyledi. 

Trump, Türkiye'nin Suriye'deki terör unsurlarına yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklamada daha yaptı. Trump, "Çelikte gümrük vergisi yeniden yüzde 50'ye çıkacak. ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye ile yürüttüğü 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması müzakerelerini derhal durduracak" dedi.

Donald Trump Barış Pınarı Harekatı Suriye Türkiye'ye yaptırım Rusya Çin haberler