Trump: Mısır'ın harika bir lideri var!

Trump: Mısır'ın harika bir lideri var!

ABD Başkanı Donald Trump, Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye karşı düzenlenen gösterilerden endişe duymadığını ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, BM 74. Genel Kurul görüşmeleri için New York'ta bulunan Sisi ile görüşmesi öncesi gazetecilerin karşısına çıktı. 

Sisi'nin kısa sürede iyi bir iş yaptığını ifade eden Trump, "Görevi devraldığında ülke karışıklık içindeydi, şimdi değil." ifadesini kullandı.

Mısır'da düzenlenen Sisi karşıtı gösterilerden endişe duyup duymadığına yönelik bir soruya ise Trump, "Herkese karşı gösteriler oluyor, dünyadaki en iyi arkadaşınız (ABD'nin eski Başkanı Barack Obama) Obama'ya karşı bile birçok gösteri oldu. Bu konuda endişeli değilim. Mısır'ın muhteşem bir lideri var ve saygı görüyor." yanıtını verdi.

MISIR'DAKİ EYLEMLER

Sisi'nin görevden uzaklaştırılmasını talep eden ve yönetim karşıtı sloganlar atan grupların eylemleri, başkent Kahire, başta olmak üzere İskenderiye, Şarkiyye, Dumyat ve Suveyş'in de aralarında olduğu 8 kentte sürüyor.

Protestoların artarak yayılması üzerine Kahire'deki polis sayısı arttırılırken güvenlik güçlerinin de 6 yıllık gösteri yasağını delerek sokağa çıkan kişilere karşı sert müdahalede bulunduğu belirtiliyor.

Kahire'nin merkezindeki Tahrir Meydanı'na çıkan caddelere dağılan eylemciler ile polis arasında zaman zaman arbede yaşanırken bazı caddelerde güvenlik güçleri göz yaşartıcı bomba kullanıyor.

İnsan hakları alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından yapılan ortak açıklamada, cuma günü patlak veren gösterilerden bu yana 400 civarında kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

ABD Başkanı Donald Trump Mısır Sisi