Trump'ın harita skandalı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'da Dorian kasırgasının Alabama eyaletini de vuracağı iddiası hakkında gazetecilere bilgi vermek için gösterdiği harita olay oldu. Meteoroloji Dairesi, 20 dakika sonra Trump'ı yalanladı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da açıklama yapmış, Dorian kasırgasının Alabama eyaletini de vuracağı iddiasını haklı çıkarmak için bir harita göstermişti.

Trump ile Meteoroloji Dairesi arasında 1 Eylül'de Trump'ın kasırganın Alabama'yı da vuracağını iddia ettiği Twitter mesajıyla 'inatlaşma' başladı. 

"Kasırga diğer bir çok eyaleti de etkileyecekti. Fakat bu ilk tabloydu. Sadece Florida'yı değil, Georgia'yı da vuracağını görüyoruz. Körfeze doğru ilerleyecekti, bu ilk aşamada böyle öngörülmüştü" diyen Trump, kasırganın yön değiştirerek kıyı boyunca kuzeye doğru bir yol izlediğini söyledi. Meteoroloji Dairesi ise 20 dakika sonra Twitter üzerinden Trump'ı yalanladı.

Mesajda "Alabama Dorian'dan hiç etkilenmeyecek. Tekrar ediyoruz. Dorian Kasırgası Alabama'yı hiç etkilemeyecek" ifadeleri kullanıldı.

Bu açıklamaya rağmen, Trump dünkü brifinge keçeli kalemle kasırganın olası etki alanına Alabama'nın da dahil edildiği bir haritayla çıktı. Trump haritayı kimin hazırladığı sorusuna "Bilmiyorum, bilmiyorum" diye yanıt verdi.

Ülkede meteorolojinin hava tahmini haritaları üzerinde oynamak suç ve 90 güne kadar hapis cezası var.

Donald Trump Dorian Kasırgası meteoroloji harita