Trump gibi isimlerle yakın arkadaş olan Epstein'e reşit olmayan kızları temin eden eski kız arkadaşı Maxwell tutuklandı

Trump gibi isimlerle yakın arkadaş olan Epstein'e reşit olmayan kızları temin eden eski kız arkadaşı Maxwell tutuklandı

Kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamalarından yargılanırken hücresinde intihar eden, ABD Başkanı Trump, Prens Andres gibi isimlerle arkadaş olan ABD'li ünlü milyarder Epstein'ın eski kız arkadaşı Maxwell gözaltına alındı

Cinsel istismar suçlusu Jeffrey Epstein’in eski kız arkadaşı Ghislaine Maxwell, Epstein adına reşit olmayan kızları tedarik etme ve cinsel amaçlı insan ticareti ile ilgili suçlamalar kapsamında FBI tarafından gözaltına alındı.

NBC News’ta yer alan haberde Maxwell’in ABD’nin New Hampshire eyaletinde gözaltına alındığı belirtildi. Maxwell'in federal mahkemeye çıkarılması bekleniyor. 

Epstein'ın genç kızlara cinsel tacizde bulunmasına yardımcı olduğu iddia edilen Maxwell, Epstein'in geçen yıl Temmuz'da gözaltına alınmasından bu yana kamuoyu önünde görülmüyordu ve yeri bilinmiyordu.

Epstein ile güçlü dostlarının cinsel istismarda bulunmaları için reşit olmayan genç kızları temin ettiğine dair kanıtlar yıllardır ayyuka çıkan 58 yaşındaki Britanyalı Ghislaine Maxwell, New York Güney Bölgesi Savcılığı'nın iddianamesinde, 'en küçüğü 14 yaşındaki reşit olmayan genç kızları kandırmak için komplo kurmak, yasadışı seks için kullanmak amacıyla elde etmek ve nakletmek ile iki kez yalan yere yeminli ifade vermekle' resmen suçlandı.

İddianameyi açıkladığı basın toplantısı düzenleyen Manhattan Savcı Vekili Audrey Strauss, şunları söyledi:

"Maxwell, Epstein’ın en yakın ortağıydı veonun en küçüğü 14 yaşındaki kızları istismar etmesine yardım etti. Epstein'ın isitmar kurbanlarını belirlemesine, dost olmasına ve istismara hazırlamasına yardım etti. Bazı vakalarda istismara bizzat katıldı." 

Uzmanlar, Maxwell'in suçunu kabul etse bile ömür boyu hapisle cezalandırılabileceğini belirtti.

Epstein'ın yakalanması sonrası New England eyaletinde çeşitli yerlerde saklandığı ve son olarak aralıkta nakit parayla satın aldığı New Hampshire eyaletindeki Bradford'daki geniş bir emlakta az sayıda çok güvendiği kişiyi yanına yaklaştırarak ve kimliğini gizleyerek yaşadığı bilgisini de paylaştı.

EPSTEIN HÜCRESİNDE ÖLÜ BULUNMUŞTU

ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturmakla suçlanan milyarder Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde geçtiğimiz yıl 10 Ağustos'ta ölü bulunmuştu.

Yetkililer, Epstein'ın ölüm sebebi olarak intihar ettiği bilgisini paylaşmıştı.

Ölümünden birkaç hafta önce de Epstein, hücresinde gardiyanlar tarafından baygın halde bulunmuş, boynunda görülen çürük izleri intihar teşebbüsü veya diğer mahkumların saldırısına uğradığı şüphelerini gündeme getirmişti.

66 yaşındaki Jeffrey Epstein, en küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamalarıyla yargılanıyordu.

Hücresinde intihar eden Epstein'ın öldürülmüş olabileceği iddia edilmiş, Epstein'in kardeşi tarafından ölümünü araştırmak üzere özel görevlendirilen New York Adli Tıp Kurumu eski otopsi uzmanı Dr. Michael Baden, Epstein'ın vücudunda intihar ile çelişen ve cinayete dair işaretler olduğunu söyleyerek, "Delillerin intihardan daha çok cinayete işaret ettiğini düşünüyorum. Çünkü (alt çene ve gırtlak arasında bulunan) hyoid kemiğinde, özellikle tiroid kıkırdağında intihar için olağandışı sayılan ve boğulmaya işaret eden 3 kırık var. Bu üç kırık, kendini asarak gerçekleştirilen intiharlarda çok sıra dışı bir şey ve daha çok boğulmanın yol açtığı ölümlerde görülüyor." ifadesini kullanmıştı. 

Michael Baden, o gece intihar riskine karşı Epstein'ı her yarım saatte kontrol etmesi gereken iki gardiyanın uyuyakalması ve güvenlik kameralarının da arızalanmasının cinayet şüphesini güçlendirdiğini dile getirerek, "50 yıl boyunca New York eyaletindeki cezaevlerinde meydana gelen tüm ölümleri araştırdım. İki gardiyanın aynı anda uyuyakaldığı ve kameraların da çalışmadığını hiç görmedim." ifadesini kullanan Baden, Epstein'ın ölümü konusunda bağımsız incelemesinin hala tamamlanmadığını da sözlerine eklemişti. 

TRUMP VE PRENS ANDREW İLE YAKIN ARKADAŞ

Yatırım fonu yöneticisi milyarder Epstein'ın, aralarında ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD Başkanı Bill Clinton ve İngiltere York Dükü Andrew gibi güçlü isimlerin de bulunduğu çevrelerle yakın arkadaşlığı kamuoyunda tartışma konusu olmuştu.

PRENS ANDREW KRALİYET GÖREVLERİNİ BIRAKTI

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in, adı "cinsel istismar" iddialarıyla gündeme gelen 2. oğlu Prens Andrew, "Jeffrey Epstein ile eski yakınlığımla ilgili koşulların, ailemin işlerine ve desteklemekten gurur duyduğum hayır kurumlarının, örgütlerin işlerine engel haline gelmeye başladığını gördüm. O nedenle majestelerinden görünür bir gelecek için kamusal görevlerimden çekilme izni istedim ve o da izin verdi." ifadelerini kullanan Epstein ile arkadaşlığını "düşüncesizce" diye nitelendiren Andrew, "İntiharı, özellikle de kurbanları için pek çok soruyu cevapsız bıraktı." değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

Ghislaine Maxwell Jeffrey Epstein Trump Prens Andrew fuhuş cinsel istismar haberler