Trump ekibinde CV krizi: Sahte bilgilerle Dışişleri'nde!

ABD, Dışişleri Bakanlığı Çatışma ve İstikrar Operasyonları Bürosu'nda bakan yardımcısı olarak atanan Mina Chang skandalıyla çalkalanıyor. Chang'in özgeçmişinde yer alan okul bilgilerinin yalan olduğu iddia edildi.

ABD'de NBC haber, Dışişleri Bakanlığı'nda üst düzey yetkili olan çalışan Mina Chang'ın özgeçmişinde okumadığı yerlerde okumuş gibi gösterdiğini ortaya çıkardı.

Chang geçtiğimiz Nisan ayında Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Çatışma ve İstikrar Operasyonları Bürosu'nda bakan yardımcılığına yükseldi. Chang'in özgeçmişinde Harvard Üniversitesi'nden mezun olduğu yazarken, üniversite yetkilileri

Chang'ın yalnızca 7 haftalık bir kursa gittiğini ve bunun sonucunda herhangi bir sertifika da almadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'nda yer alan biyografisine göre Chang, Ordu Savaş Koleji'ndeki bir programdan mezun da oldu. Ancak yine üniversite yetkilileri, mezun olduğunu iddia ettiği programın yalnızca dört günlük bir ulusal güvenlik semineri olduğunu belirterek Chang'ı yalanladı.

Chang, görev yaptığı 'Linking The World' kuruluşunda, Afganistan, Myanmar, Haiti, Kenya gibi onlarca ülkede okullar inşa ettiği iddia etti. Ancak STK ile konuşan NBC bunun gerçek olmadığını ortaya çıkardı.

TIME DERGİSİNİN KAPAĞINDA YER ALDIĞINI İDDİA ETTİ

Chang, 2007 yılındaki bir röportajında da TIME dergisine kapak olduğunu iddia etti. Ancak TIME yetkilileri Chang'ın hiçbir şekilde daha önce dergide yer almadığını duyurarak, "Geçen 94 yıl boyunca Time dergisinde yer alan 'gerçek' 4800 kapak buradadır." diyerek, Chang'in yer aldığı kapaktaki Time logosunun farklı olduğu, gerçek kapağın 12 Nisan 2010'd Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un yer aldığını açıkladı. 

Gelişmeler ve Chang'in 6 milyon dolarlık bütçeyle 6 haneli rakamla halen üst düzey görevde çalışıyor olması halkın büyük tepkisini çekti. Sosyal medyadan pek çok kişi Chang'a tepki gösterirken genç kadın Instagram'daki paylaşımlarının altına yapılan yorumlara kısıtlama getirdi.

Sosyal medyada da büyük tepkilere yol açan skandalın ardından yetkililer olayla ilgili inceleme başlatılacağını duyurdu.


mina chang ABD Donald Trump Time dergisi