Trump bu kez de Bolton'a hakaret yağdırdı: Tam bir ahmak!

Trump bu kez de Bolton'a hakaret yağdırdı: Tam bir ahmak!

ABD Başkanı Donald Trump, ABD seçimlerinin yankısı sürerken, Twitter hesabından eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton için hakaret yağdırdı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetimde en çok değişiklik yaptığı pozisyonlardan birisi de Ulusal Güvenlik Danışmanlığı koltuğu oldu. Trump yönetimi şimdiye kadar Michael Flynn, Raymond McMaster ve John Bolton olmak üzere toplam 3 ulusal güvenlik danışmanının görevine son verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton'a hakaret yağdırdı. Trump, "John Bolton, hükümette beraber çalışma 'zevkine' ulaştığım en aptal insanlardan biriydi" derken, "Somurtkan, ağır ve sessiz biriydi. Bolton, ulusal güvenliğe 'haydi savaşmaya gidelim"den başka bir şey eklemedi. Bolton, yasa dışı bir şekilde gizli bilgileri de paylaştı. Tam bir ahmak" dedi.

ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, "Pek çok insan, Trump'ın kaybettiğini anlayacağını ve sessizce gideceğini düşünüyor veya en azından umuyor. Ancak korkarım ki tam tersi olacak." demişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım'daki başkanlık seçimleri açısından kritik olan Ohio eyaletine bağlı Dayton kentinde seçmenlerine hitap ederken de, John Bolton'a ağır eleştiriler yönelterek, "Ben bu aptalı dinleseydim, şu anda 5. dünya savaşında olurduk." ifadelerini kullanmıştı. 

ABD'nin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın görevdeyken Beyaz Saray'daki anılarını anlattığı "The Room Where It Happened: A White House Memoir" (Olayın Gerçekleştiği Oda: Bir Beyaz Saray Hatırası) adlı kitabı yazmış, ABD Adalet Bakanlığı tarafından Washington DC Bölge Mahkemesinde açılan davada, Bolton'ın kitabının "ulusal güvenliği tehlikeye atabilecek derecede devletin gizli bilgilerini içerdiği" öne sürülmüştü.

Kitapta sadece yeniden seçilmeye odaklanan Trump'ın rastgele bazen tehlikeli kararlar aldığından ve Çin, Rusya, Ukrayna, Kuzey Kore, İran, İngiltere, Fransa ile Almanya gibi müttefiklerle düşmanlara yaklaşımından bahsediliyordu.

ABD'nin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Trump ile dış siyaset konusunda yaşadığı fikir ayrılıkları yüzünden 10 Eylül'de görevinden istifa etmişti.

 

Kaynak: Haber Global TV

Donald Trump ABD John Bolton