Trump: Benimle çalışmak çok eğlenceli ve kolay!

Görevden aldığı Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton hakkında, "O beni engelliyordu." açıklamasında bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da gazetecilere yeni ismi açıklayacağını, kendisiyle çalışmanın çok eğlenceli olduğunu söyledi

Göreve geldiği zamandan bu yana Ulusal Güvenlik Danışmanını görevden alan ABD Başkanı 15 adayının olduğunu söyledi. Gazetecilere, dördüncü ulusal danışmanını açıklayacağını söyleyen Trump, "Herkes, tahmin ettiğiniz gibi kötüyü istiyor. Muhtemelen gelecek hafta kararımızı açıklayacağız" dedi.

Gazetecilerin John Bolton'dan boşalan göreve gelecek ismi sorması üzerine, "Bu harika bir iş. Harika, çünkü Donald Trump ile çalışmak çok eğlenceli. Üstelik benimle çalışmak çok kolay. Neden kolay biliyor musunuz? Çünkü bütün kararları ben alıyorum. Çalışmak zorunda değiller." dedi.  

Uzun süredir özellikle Venezuela ve İran konusunda Trump ile anlaşamadığı ileri sürülen John Bolton salı günü görevden alınmıştı. 

Trump, dün Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, Bolton'ın Kuzey Kore için Libya modelini önermesini "facia" olarak nitelendirerek, bu noktadan sonra ayrıldıklarını vurgulamış, "Kim Jong Un'u bu öneriden sonra söyledikleri için suçlayamam. John Bolton ile hiçbir şey yapmak istemedi. Bu sert olma meselesi değildi. Bu bunu söylemek için zeki olmama meselesiydi." demişti. 

Bolton'ın kendileriyle aynı çizgide olmadığını ve sert olduğunu vurgulayan Trump, Bolton'ı "Bay Sert Adam (Mr. Tough Guy)" olarak nitelendirmişti.

Donald Trump Beyaz Saray John Bolton