Trump'a tokat gibi cevap!

Trump'a tokat gibi cevap!

ABD Kongre üyesi ve 2020 başkanlık seçimleri için aday adaylığını açıklayan Tulsi Gabbard, ABD Başkanı Donald Trump'ın Saudi Aramco'ya ait tesislerin vurulmasına ilişkin yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi

Irak'ta görev yapmış Hindu bir eski asker olan ABD Kongre üyesi ve 2020 başkanlık seçimleri için aday adaylığını açıklayan Tulsi Gabbard, ABD Başkanı Donald Trump'ın Saudi Aramco'ya ait tesislerin vurulmasına ilişkin yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.

Trump, Riyad'dan gelecek cevaba göre hangi koşullarda harekete geçeceklerini belirleyeceklerini bildirerek, "Suudi Arabistan petrol sahası saldırıya uğradı. Faili bildiğimize inanmak için sebebimiz var, teyide bağlı olarak biz (hedefe) kilitliyiz ve silahlarımız dolu. Fakat (Suudi Arabistan) Krallık'tan bu saldırının müsebbibinin kim olduğunu duymayı bekliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Tulsi Gabbard, Trump'ın açıklamalarına Twitter üzerinden bir paylaşımla yanıt vererek, "Trump, Suudi efendilerinden talimat bekliyor. Ülkemizin tavırları, Suudi Arabistan'ın f...şesi olmaksa, önce Amerika değildir" diyerek Trump'ın 'Önce Amerika' sloganına gönderme yaptı. 

Trump'ı etiketleyerek paylaşımda bulunan Gabard, "Aşağılık. Ordumuzu yabancı bir ülkenin komutanlığına önermiş olmak, üniformalı vatansever erkek ve kız kardeşlerime, anayasamızı rezil etmek ve ihanettir. Biz senin f...şelerin değiliz, sen de bizim p...vengimiz değilsin" dedi. 

https://twitter.com/TulsiGabbard/status/1173723701373591552

SAUDİ ARAMCO PETROL TESİSLERİNE SALDIRI 

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait 2 tesiste, cumartesi yerel saatle 04.00'te SİHA'larla düzenlenen saldırıların ardından yangın çıkmıştı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken saldırıyla ilgili herhangi bir taraf suçlanmamıştı. Husiler ise yaptıkları yazılı açıklamayla saldırının sorumluluğunu üstlenmişti. 

Yemen'deki İran destekli Husiler, son zamanlarda genellikle Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirilen orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yanı sıra SİHA'larla ülkenin bazı bölgelerini hedef alıyor.

Donald Trump Saudi Aramco Suudi Arabistan