Trump'a maymunlar için sapanlı koruma

Trump'a maymunlar için sapanlı koruma

ABD Başkanı Donald Trump ile eşi Melania Trump'ın 24-25 Şubat'ta Hindistan'a yapacağı ziyarette, başkent Yeni Delhi'nin yanı sıra Ahmedabad'a da gidecek. Trump'ı Tac Mahal ziyaretinde vahşi maymun sürüsünden korumak üzere sapanlı polisler görevlendirildi

Trump çiftinin Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'nin yanı sıra Hindistan bağımsızlık hareketi ve Mahatma Gandhi'nin hayatında önemli rol oynayan ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin memleketi Gujarat eyaletinde yer alan Ahmedabad'ı da ziyaret edeceği kaydedildi.

Trump bu ziyarette Tac Mahal'i de ziyaret edecek, ancak günde 25 bin turistin ziyaret ettiği 17. yüzyıla ait anıt mezarda 500 ila 700 arasında Hint şebeği yaşıyor ve yiyecek ararken ziyaretçileri taciz ettikleri, geçmişte Fransız çiftin saldırıya uğraması, bir bebeğin maymun tarafından kaçırılması gibi örnekler nedeniyle kötü üne sahip...

Ziyaret sırasında ABD Başkanı'nın iç güvenlik çemberinden ABD Gizli Servisi sorumlu olsa da yerel polis güçleri memurlarına, taciz etmeye kalkacak maymunları korkutup kaçırmaları için ilave taşınabilir sapanlar verdi.

Tac Mahal Güvenlik Şefi Brij Bhushan, yerli üretim sapanların da caydırıcı olduğunu ifade etti. Bhushan, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Maymunlar elimizdeki sapanları sallanırken görünce bile korkup kaçıyor" dedi.

Trump'a maymunlar için sapanlı koruma - Resim : 1

GECEKONDULARIN ÖNÜNE DUVAR ÖRÜLDÜ

 Ülke basınında yer alan haberlere göre, Trump ve eşi Melania Trump'ın Hindistan ziyareti öncesinde Ahmedabad'da 2 binden fazla kişinin ikamet ettiği gecekondu mahallesinin önündeki yolun 500 metrelik kısmına 1,2 metre yüksekliğinde tuğladan duvar örüldü. 

Çok sayıda siyasi lider, duvarın, Trump'ın konvoyunun önünden geçmesi beklenen gecekondu mahallesini saklamak amacıyla örüldüğünü belirtti. 

Mahalle sakinleri, duvara yapılan harcamanın daha yararlı işler için kullanılabileceğini ifade etti. 

Hükümet yetkilisi Bijal Patel, duvarın gecekonduları saklamak için değil, güvenlik gerekçesiyle örüldüğünü öne sürdü. 

Donald Trump Melania Trump Hindistan Tac Mahal maymun