Transseksüel kadına pasta yapmayan fırıncıya para cezası!

Transseksüel kadına pasta yapmayan fırıncıya para cezası!

2018 yılında eşcinsel çiftin düğün pastasını yapmak istemediği için ABD Yüksek Mahkemesi'nde davayı kazanan Colorado'lu fırıncı, trans bir kadının doğum günü pastasını yapmayınca eyaletin ayrımcılık karşıtı yasasını ihlal ederek para cezasına çarptırıldı

ABD'de cinsiyet değiştiren bir erkek, kadın olmasını kutlamak amacıyla dışı mavi, içi pembe bir pasta siparişi vermek istedi, ancak Jack Phillips isimli fırıncı, pastanın vereceği mesajdan ötürü yapamayacağını söyledi. Denver Bölge Yargıcı A. Bruce Jones, fırıncının bu kararının bir ürünün satışını reddetmekle alakalı olduğunu söyledi. Ayrıca fırıncının Mart ayındaki duruşmada da, birinin cinsiyetini değiştirmesini düşünemediğini, yapabilen birinin de kutlamayacağını düşündüğünü belirtti. 

Yargıç Jones, "Ayrımcılıkla mücadele yasaları, tarihsel olarak haksız muamele görüp alışveriş yaparken işletmelere erişim hakkından bile mahrum bırakılan toplumumuzun üyelerinin artık 'öteki' olarak muamele görmemesini sağlamayı amaçlamaktadır." ifadelerini kullandı. Fırıncı Jack Phillips 500 dolar para cezasına çarptırıldı. 

Ancak fırıncıyı savunan bir grup karara itiraz edeceklerini duyururken, radikal aktivistler ve cinsellik hakkında temel inançları 'ihlal eden' mesajlarını yaymayı kabul etmediği için 'Jack gibi sanatçıları' hedef aldıklarını ifade etti. 

Kaynak: Haber Global TV

ABD cinsiyet değiştirme