Trablus'ta kritik zirve! Çavuşoğlu, Albayrak ve Fidan, Serrac ile görüştü

Türk heyet, Trablus'taki kritik zirvede, UHM lideri Serrac ile görüştü. Heyette, Bakanlar Çavuşoğlu ve Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ve MİT Başkanı Fidan yer aldı.

Türk heyet, Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti lideri Serrac ile toplantıda bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ile heyetlerarası bir görüşme gerçekleştirdi.

Trablus'ta kritik zirve! Çavuşoğlu, Albayrak ve Fidan, Serrac ile görüştü - Resim : 1

LİBYA DEVLET YÜKSEK KONSEYİ BAŞKANI İLE DE GÖRÜŞTÜLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın resmi temaslarda bulunmak üzere geldikleri Libya’da Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri ile de görüştü.

Trablus'ta kritik zirve! Çavuşoğlu, Albayrak ve Fidan, Serrac ile görüştü - Resim : 2

Heyet, Ulusal Mutabakat Hükümeti Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Siyala tarafından karşılandı.

Trablus'ta kritik zirve! Çavuşoğlu, Albayrak ve Fidan, Serrac ile görüştü - Resim : 3

ERDOĞAN, SERRAC İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Beştepe'de Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Serrac'ı kabul etmişti.

TÜRK ŞİRKETLERİ LİBYA'YA DAVET ETMİŞTİ

Erdoğan ile görüşmesinde Türk şirketleri Libya'ya davet eden Serrac, "Ülkenizin ekonomik, siyasi ve bölgesel ağırlığıyla birlikte hep beraber sizlerle omuz omuza Libya'nın yeniden imarı sürecinde de Türkiye'yi ve Türk şirketlerini tekrar Libya'da görmek istiyorum" çağrısında bulunmuştu.

Libya Trablus