Tokyo Olimpiyatları'nda katılımcı ülkeler samuray oldu

Tokyo Olimpiyatları'nda katılımcı ülkeler samuray oldu

Tokyo 2020 Olimpiyatları'nın ev sahibi Japonya'da Kamaya Yamamoto önderliğinde toplanan sanatçılar katılan ülkeleri anime şeklinde samuray olarak çizdi. Türkiye'yi temsil eden karakter için verilen isim ise 'İlhan' oldu.

Ülkelerin bayrakları ve kültürleri baz alınarak hazırlanan çizimler büyük beğeni toplarken Yamamoto, "Samuraylar Japonya'ya özgüdür ve herkesin geleneksel Japon kültürünü tanımasını istiyoruz" dedi. Çizimlerin yanı sıra ülkelerin kültürleri ve özellikleri ile ilgili metinlerinde yer aldığı biyografilerde hazırlandı.

Tokyo Olimpiyatları'nda katılımcı ülkeler samuray oldu - Resim : 1

İlhan'ın biyografisinde "Kızıl zırhlı bir savaşçı. Osmanlı İmparatorluğu geleneğini miras alan genç bir adam. Osmanlı kanıyla gurur duyuyor ve çok onurlu" ifadeleri yer aldı. Özel yeteneği 'kebap yapmak' olan İlhan'ın hobisi 'hamama gitmek'. 'Bekletilmek' ise İlhan'ın zayıf yönü olarak görülüyor.

Tokyo Olimpiyatları'nda katılımcı ülkeler samuray oldu - Resim : 2

Bayrakları ve anlamlarını araştırmaya başlayarak yola çıkan ekip birçok ülke için eşsiz karakterler oluşturmuş. "Bunun insanların diğer ülkeler hakkında bilgi sahibi olması için bir fırsat olmasını umduklarını" belirten bir diğer sanatçı Kozo Yamada " Olimpiyatlar bunun için" açıklamasında bulundu.

 

Tokyo Olimpiyatları'nda katılımcı ülkeler samuray oldu - Resim : 3

Samuraylar artık var olmasalarda  Japonya kültüründe ve tarihinde büyük öneme sahipler. Samurayların 'bushido' adı verilen ve onura dayalı savaşçı töresi hala ülkede önemli bir değer yapısı olarak görülüyor.

Tokyo Olimpiyatları'nda katılımcı ülkeler samuray oldu - Resim : 4

Şu ana kadar 200 yarışmacı ülkeden 84'nü samuray olarak resmeden ekip aslında Tokyo Olimpiyatları'nın resmi bir parçası değil. 15 kişiden oluşan sanatçı kadrosu bu eserleri herhangi bir para kazanmadan yalnızca boş zamanlarında hayata geçirmiş. Çizimlere buradan ulaşılabiliyor. 

Tokyo Olimpiyatları'nda katılımcı ülkeler samuray oldu - Resim : 5

tokyo 2020 olimpiyatları