Time Dergisi 'Yılın Kişisi' adaylarını açıkladı!

Time Dergisi 'Yılın Kişisi' adaylarını açıkladı!

Amerikan prestijli dergisi TIME, 1927 yılından bu yana düzenlediği 'Yılın Kişisi' adayları listesini açıklandı. Bu yılın adayları arasında en dikkat çekici olanı ise 'DEAŞ'la savaştan sonra yalnız bırakıldılar' denilen 'Suriyeli Kürtler' oldu

TIME dergisi, yıla damgasını vuran isimleri her yıl 'Yılın Kişisi' olarak seçiyor ve son sayısında bu kişilere özel kapaklar tasarlıyor. İnternetteki oylama sonrasında derginin editörleri finalistler arasından tercihlerini belirliyor.

Time Dergisi'nin yayınladığı ankete online olarak ulaşıp, e-posta doğrulaması yapılarak oy verilebilir. Fotoğrafın altında YES (Evet), NO (Hayır) şeklinde iki sekme bulunuyor. YES sekmesini tıklayarak oy kullanabilir, 2019'da Yılın Kişisi olarak görmek istenilen aday seçilebiliyor. 

LİSTEDE SALAH, GRETA GİBİ İSİMLER DE BULUNUYOR

TIME dergisinin yayımladığı listede, ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi liderlerin yanı sıra, Game of Thrones dizisi, genç çevreci Greta Thunberg, Liverpool'un efsaneleri arasına giren Muhammed Salah gibi isimler, Hong Kong'da suçluların Çin'e iade edilmesi ile ilgili yasa tasarısına karşı beş aydır sokaklarda olan protestocular da listede yerini aldı. 

Siyasiler, sanatçılar gibi isimlerin yanı sıra, listede dikkat çeken bir diğer 'Yılın Kişisi' adayı ise Suriyeli Kürtler... Derginin "DEAŞ'la savaştan sonra tek başına bırakıldılar" ifadesinin kullanıldığı oylama seçiminde, görsel olarak ise Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) bir fotoğrafı kullanıldı.

Time dergisi Yılın Kişisi SDG oylama