Tesla'nın 100 gigabaytlık sırrı Alman haber sitesine sızdırıldı: "Otopilotum beni neredeyse öldürüyordu!"

Tesla Otomobil haberleri
Tesla'nın 100 gigabaytlık sırrı Alman haber sitesine sızdırıldı: "Otopilotum beni neredeyse öldürüyordu!"

Bir Alman haber kuruluşu olan Handelsblatt, isimsiz bir muhbir tarafından kendilerine Tesla'nın şoke edici birçok sırrını içeren 100 gigabaytlık veri gönderildiğini duyurdu.

Handelsblatt, verilerin gerçekliğinin Fraunhofer Güvenli Bilgi Teknolojisi Enstitüsü ile doğrulandığını, dosyalarda oynama olduğuna dair hiçbir kanıt bulunamadığını açıkladı.

Tesla'nın raporun yayınlanmasını engellemeye çalıştığı ve Handelsblatt'a karşı yasal işlem başlatacağı öğrenildi. Tesla'nın iddiası 'veri hırsızlığı' yapıldığı yönünde.

Alman haber kuruluşu, AB hukuku kapsamında bu verilerle haber yapmanın yasal olduğunun altını çizdi.

Peki gönderilen dosyalarda ne var?

Handelsblatt'ın yayınladığı verilerde 2 bin 400'den fazla kendi kendine hızlanma şikâyeti, bin 500'den fazla fren fonksiyonu sorunu, binden fazla kaza içeriyor. Çoğunluk otopilottan kaynaklanan sorunlar. Bir kullanıcı "Otopilotum beni neredeyse öldürüyordu" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Veriler 2015'ten başlayan ve Mart 2022'ye kadar devam eden süreci içeriyor. Aynı dönemde Tesla, 2,6 milyon araç satmıştı.

Şikayetlerin çoğunun ABD'de gerçekleştiği ancak belgelerde Avrupa ve Asya'da da yaşanan problemlerin de yer aldığı görülüyor. Ağırlıklı olarak da Almanya'da Tesla kullanan sürücülerin şikayetleri dikkat çekiyor.

Handelsblatt verileri yayınlamadan önce şikâyette bulunan onlarca müşteriyle de görüştü. Her biri de verilerdeki bilgileri doğruladı.

Alman haber kuruluşunun görüştüğü müşteriler genel olarak Tesla'nın sorunları çözmekle pek ilgilenmediği, daha çok şirketi korumaya çalıştığı yorumunda bulundu.

Aynı müşteriler, Tesla'nın teknik sorunlarla ilgili olarak müşterileriyle yazılı iletişimden kaçındığını her şeyin sözlü olarak yapıldığını belirtti.

Sorun yaşayıp Tesla'yla sorunu çözemeyen müşterilerin büyük kısmı araçları satmayı tercih ederken bir kısmı ise iade için uğraştı.

Kaynak: Haber Global TV

Tesla otopilot otomobil otomobil haberleri