Teletabiler'in 'Hepimiz aşılandık' paylaşımı aşı tartışması başlattı

koronavirüs
Teletabiler'in 'Hepimiz aşılandık' paylaşımı aşı tartışması başlattı

Türkiye'de de 1997-2001 yılları arası yayınlanan, dünya genelinde geniş bir izleyici kitlesine sahip Teletabiler'in (Teletubbies) Twitter hesabından yapılan 'koronavirüs aşısıyla' ilgili paylaşım, dizinin eski hayranları ile şu anki hayran kitlesini karşı karşıya getirdi

"Batarken güneş ardında tepelerin, geldi veda zamanı Teletabiler'in" sözleriyle bilinen, Tinky-Winky, Dipsy, Laa-Laa ve Po adlarıyla bilinen 4 sevimli karakterlerin yer aldığı Teletabiler'in resmi Twitter hesabından fotoğrafla birlikte yapılan paylaşımla beraber, "Hepimiz aşılandık! Sıcak bir Tubby yazı için tam zamanı" ifadelerine yer verildi.

 

Aşı kartlarının da paylaşıldığı tweette, karakterlerinin dördünün de ilk aşısını 1 Temmuz'da olduğu, ikinci doz aşıları için tarihin 22 Temmuz olduğu görüldü. Tinky-Winky ve Laa-Laa karakterlerinin Johnson & Johnson aşısına ithafen 'Noo-nson & Noo-nson', Dipsy ve Po'nun ise 'AstraTubbica' aşılarını olmuş gibi gösterildiği belirtilen paylaşım yüz binlerce beğeni de paylaşım aldı. 

 

Ancak birçok sosyal medya kullanıcısı, aşı kartlarında yazılı olan tarihe bakarak neden bazı karakterlerin ilk bölüm yayınlandıktan altı yıl sonra doğduğunu sorgularken, bazıları ise Tinky-Winky ve Laa-Laa karakterlerinin neden iki doz Johnson & Johnson aşısı olduğunu sordu. Başka bir kullanıcı ise, bu programın dünyada geçmesi, karakterlerin 'hastalığa yatkın' oluşundan rahatsız oldu. 

 

Bilim insanlarının hala reşit olmayanların Covid-19'a karşı aşılamanın risklerine oranla daha fazla yarar sağlayıp sağlamadığı konusunu tartışırken, bu paylaşımın çocukların aşılanmasını teşvik ettiği yönünde de eleştirildi. Aşı karşıtları genel olarak dört kurgu karakterin kanda pıhtılaşma, inme ve kalp kası iltihabı gibi Covid-19 aşılarından kaynaklandığı düşünülen yan etkilerden bazılarının görülüp görülmediğini sorguladı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Teletabiler koronavirüs